Avokadokastike ja tulinen romesco-kastike
Tulinen romesco-kastike saa potkua tunisialaisesta chilikastikkeesta, harissasta.
Reseptit

Kiran avokado-jogurttikastike grillijuhliin

Chilillä, korianterilla ja limetillä maustettu Kira Åkerström-Kekkosen avokadokastike sopii erityisen hyvin grilliruokien kylkeen.
Teksti: Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat: Sara Remington

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Avokadokastike

  • 2 kypsää isoa avokadoa
  • 1 vihreä chili (tai maun mukaan)
  • 4 rkl kreikkalaista jogurttia (tai ranskankermaa/kermaviiliä)
  • 2 dl tiiviisti paineltua tuoretta korianteria
  • 3 rkl limenmehua
  • suolaa

Valmistusohje

Avokadokastike tehdään näin helposti:

Avokadokastike valmistuu näppärästi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

  1. Halkaise avokado ja poista avokadosta siemen.  Kaavi sitten hedelmäliha lusikan avulla kuoresta. Huuhtele chili ja  poista siitä siemenet ja lisää monitoimikoneeseen (tai soseuta sauvasekoittimella) muiden ainesten kanssa.
  2. Lisää 3–4 rkl vettä ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä, jos seos tuntuu liian paksulta, avokadokastike saa olla hieman valuvaa.
  3. Tarkista avokadokastikkeen maku ja säädä tarvittaessa suolan ja limenmehun määrää.
Poimi myös nämä Kiran reseptit grillibileisiin:

Tulinen romesco-kastike grilliruoille
G
rillattu maissi-lehtikaalisalaatti
S
’mores-keksit marjahillokkeella
R
aikkaat yrttiribsit
G
rillattu punakaali-tahinislaw
K
asvisvartaat minttu-pähkinäöljyllä
G
rillattua kalaa charmoula-kastikkeella

Katso myös:

Vuohenjuusto-jogurttikastike, Ruoka.fi

Feta-jogurttikastike, Ruoka.fi

Valkosipulinen jogurttikastike, Kotiliesi.fi

X