Reseptit

Kirkas herkkusieni-kasviskeitto

4.1.2019 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Krsitiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Vihreässä herkkusienikeitossa on mahtavasti makua ja reilusti proteiinia sekä kivennäisaineita.

Ainekset

Kirkas herkkusieni-kasviskeitto

250 g tuoreita herkkusieniä
75 g ehtikaalia
2 lehtisellerin vartta
3 valkosipulinkynttä
1 vihreä chili
1 rkl (seesami)öljyä
2 rkl tomaattipyreetä
1 l kasvislientä kuutioista tai fondista
1 dl valkoviiniä tai
1/2 dl kuivaasherryä
1 pss pakastesoijapapuja
suolaa
pippuria

Valmistusohje

1. Poista lehtikaalista karkeat ruodit ja revi lehdet paloiksi. Viipaloi sellerin varret. Hienonna tai viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.

2. Kuumenna öljy kattilassa, lisää kasvikset ja kuumenna sekoitellen 3 minuuttia. Lisää pyree ja kuumenna hetki.

3. Lisää kasvisliemi ja viini tai sherry. Hauduta keittoa 10 minuuttia.

4. Lisää pakastepavut ja anna keiton kiehua 3 minuuttia.

5. Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Anna sopan vielä seistä kannen alla hetki ennen tarjoamista.

Vinkki: Jos haluat keitosta ruokaisamman, voit lisätä siihen keitettyjä soba- tai kikhernenuudeleita