Reseptit

Kirkas herkkusieni-kasviskeitto

Vihreässä herkkusienikeitossa on mahtavasti makua ja reilusti proteiinia sekä kivennäisaineita.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Krsitiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kirkas herkkusieni-kasviskeitto

  • 250 g tuoreita herkkusieniä
  • 75 g ehtikaalia
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 vihreä chili
  • 1 rkl (seesami)öljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 l kasvislientä kuutioista tai fondista
  • 1 dl valkoviiniä tai
  • 1/2 dl kuivaasherryä
  • 1 pss pakastesoijapapuja
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

1. Poista lehtikaalista karkeat ruodit ja revi lehdet paloiksi. Viipaloi sellerin varret. Hienonna tai viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.

2. Kuumenna öljy kattilassa, lisää kasvikset ja kuumenna sekoitellen 3 minuuttia. Lisää pyree ja kuumenna hetki.

3. Lisää kasvisliemi ja viini tai sherry. Hauduta keittoa 10 minuuttia.

4. Lisää pakastepavut ja anna keiton kiehua 3 minuuttia.

5. Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Anna sopan vielä seistä kannen alla hetki ennen tarjoamista.

Vinkki: Jos haluat keitosta ruokaisamman, voit lisätä siihen keitettyjä soba- tai kikhernenuudeleita

X