Kirkas herkkusieni-kasviskeitto
Vihreässä herkkusienikeitossa on mahtavasti makua ja reilusti proteiinia sekä kivennäisaineita.
Ainekset
Kirkas herkkusieni-kasviskeitto
- 250 g tuoreita herkkusieniä
- 75 g ehtikaalia
- 2 lehtisellerin vartta
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 vihreä chili
- 1 rkl (seesami)öljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 l kasvislientä kuutioista tai fondista
- 1 dl valkoviiniä tai
- 1/2 dl kuivaasherryä
- 1 pss pakastesoijapapuja
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
1. Poista lehtikaalista karkeat ruodit ja revi lehdet paloiksi. Viipaloi sellerin varret. Hienonna tai viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.
2. Kuumenna öljy kattilassa, lisää kasvikset ja kuumenna sekoitellen 3 minuuttia. Lisää pyree ja kuumenna hetki.
3. Lisää kasvisliemi ja viini tai sherry. Hauduta keittoa 10 minuuttia.
4. Lisää pakastepavut ja anna keiton kiehua 3 minuuttia.
5. Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Anna sopan vielä seistä kannen alla hetki ennen tarjoamista.
Vinkki: Jos haluat keitosta ruokaisamman, voit lisätä siihen keitettyjä soba- tai kikhernenuudeleita
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous