Kirkas_kalakeitto
Reseptit

Kirkas kalakeitto

Tuoreesta kalasta ja kasviksista syntyy sosetta lapselle ja maukas kalakeitto aikuisille. Aikuisten aasialaistyyppiseen soppaan antaa potkua chili, inkivääri ja sitruunamehu.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 perunaa
  • 1 porkkana
  • 1/3 kesäkurpitsaa
  • 1 sipuli
  • 1 tl hienonnettua inkivääriä
  • chiliviipaleita
  • 6 dl kalalientä kuutiosta tai fondista
  • 250 g kuha-, siika- tai pakastekalafileitä
  • 2 rkl sitruuna- tai limettimehua
  • 1/2 tl suolaa
  • tilliä ja/tai korianteria

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Suikaloi sipuli ja kesäkurpitsa. Leikkaa kalafileet reiluiksi paloiksi. Kuumenna kalaliemi chiliviipaleiden, sipulin ja inkiväärin kanssa. Keitä hiljalleen pari minuuttia. Lisää perunat ja porkkanat. Keitä 5 minuuttia. Lisää kesäkurpitsa ja keitä minuuttia.

2. Lisää lopuksi kala ja keitä pari minuuttia miedolla lämmöllä. Mausta keitto sitruuna- tai limettimehulla ja suolalla. Anna makujen tekeytyä hetki. Silppua pinnalle tilliä ja/tai korianteria.

Katso myös:
Värikäs kalakeitto, Ruoka.fi
Riisi-kalakeitto, Ruoka.fi
Kiireisen kalakeitto, Kotiliesi.fi

X