Reseptit

Kirkas kalakeitto

Tuoreesta kalasta ja kasviksista syntyy sosetta lapselle ja maukas kalakeitto aikuisille. Aikuisten aasialaistyyppiseen soppaan antaa potkua chili, inkivääri ja sitruunamehu.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kirkas kalakeitto

  • 3 perunaa
  • 1 porkkana
  • 1/3 kesäkurpitsaa
  • 1 sipuli
  • 1 tl hienonnettua inkivääriä
  • chiliviipaleita
  • 6 dl kalalientä kuutiosta tai fondista
  • 250 g kuha-, siika- tai pakastekalafileitä
  • 2 rkl sitruuna- tai limettimehua
  • 1/2 tl suolaa
  • tilliä ja/tai korianteria

Valmistusohje

Kirkas kalakeitto valmistuu näin.

1. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Suikaloi sipuli ja kesäkurpitsa. Leikkaa kalafileet reiluiksi paloiksi. Kuumenna kalaliemi chiliviipaleiden, sipulin ja inkiväärin kanssa. Keitä hiljalleen pari minuuttia. Lisää perunat ja porkkanat. Keitä 5 minuuttia. Lisää kesäkurpitsa ja keitä minuuttia.

2. Lisää lopuksi kala ja keitä pari minuuttia miedolla lämmöllä. Mausta kirkas kalakeitto sitruuna- tai limettimehulla ja suolalla. Anna makujen tekeytyä hetki. Viimeistele kirkas kalakeitto tuoreella tilli- ja/tai korianterisilpulla.

Katso myös:
Värikäs kalakeitto, Ruoka.fi
Riisi-kalakeitto, Ruoka.fi
Kiireisen kalakeitto, Kotiliesi.fi

X