Reseptit

Kirkas kalakeitto

12.4.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Tuoreesta kalasta ja kasviksista syntyy sosetta lapselle ja maukas kalakeitto aikuisille. Aikuisten aasialaistyyppiseen soppaan antaa potkua chili, inkivääri ja sitruunamehu.

Ainekset

3 perunaa
1 porkkana
1/3 kesäkurpitsaa
1 sipuli
1 tl hienonnettua inkivääriä
chiliviipaleita
6 dl kalalientä kuutiosta tai fondista
250 g kuha-, siika- tai pakastekalafileitä
2 rkl sitruuna- tai limettimehua
1/2 tl suolaa
tilliä ja/tai korianteria

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Suikaloi sipuli ja kesäkurpitsa. Leikkaa kalafileet reiluiksi paloiksi. Kuumenna kalaliemi chiliviipaleiden, sipulin ja inkiväärin kanssa. Keitä hiljalleen pari minuuttia. Lisää perunat ja porkkanat. Keitä 5 minuuttia. Lisää kesäkurpitsa ja keitä minuuttia.

2. Lisää lopuksi kala ja keitä pari minuuttia miedolla lämmöllä. Mausta keitto sitruuna- tai limettimehulla ja suolalla. Anna makujen tekeytyä hetki. Silppua pinnalle tilliä ja/tai korianteria.

Katso myös:
Värikäs kalakeitto, Ruoka.fi
Riisi-kalakeitto, Ruoka.fi
Kiireisen kalakeitto, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

Lehden logo