Reseptit

Kirkas kirjolohikeitto

Teksti:
Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 7 dl vettä
  • 2 laakerinlehteä
  • muutama kokonainen maustepippuri
  • muutama kokonainen mustapippuri
  • 1 pieni kirjolohifilee
  • ½ kala- tai kasvisliemikuutio
  • 1 fenkoli
  • 1 pussi keittojuureksia (200 g)
  • 1 dl tuoretta tilliä

Valmistusohje

1. Lisää mausteet veteen ja kiehauta seos. Pilko fenkoli pieniksi kuutioiksi ja lisää ne veteen keittojuuresten kanssa. Anna kiehua hiljalleen. Poista kalasta ruodot ja nahka ja leikkaa se kuutioiksi. Lisää kala keittoon vasta kun vihannekset ovat melkein kypsiä. Hauduta vielä hetki ja lisää hienonnettu tilli. Tarjoile tuoreen ruis- tai saaristolaisleivän kanssa.

Ravintosisältö/annos

Kcal 130
KJ 550
rasva (g) 7
tyydyttynyt rasva (g) 2
kuitu (g) 2
kolesteroli (mg) 40
suola (g) 0,3

X