Reseptit

Kirkas kirjolohikeitto ranskankerman kera

19.2.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Värikkäässä kirjolohikeitossa on kalan perkeistä keitetty liemi. Keiton liilan väriset sattumat ovat Blue kongo -perunoita.

Ainekset

kalan ruodot ja pää (ilman kiduksia)
6 dl vettä
1 dl valkoviiniä
1 rkl kalafondia
1 laakerinlehti
1 porkkana
pala sipulia
suolaa
kokonaisia valkopippureita
200 g kirjolohifileetä
1 porkkana
4 perunaa
75 g sokeriherneitä
retiisejä
tilliä

Lisäksi

ranskankermaa
piparjuuritahnaa

Valmistusohje

1. Huuhtaise kalan perkeet ja pane kattilaan. Lisää päälle vesi ja viini. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori päältä pois vaahto. Lisää muut aineet. Hauduta lientä hiljalleen 10 minuuttia, pidempi keittäminen tekee liemestä helposti tympeän makuisen. Siivilöi liemi toiseen kattilaan.

2. Mausta lohipalat kevyesti suolalla. Kuumenna liemi kiehuvaksi, lisää viipaloitu porkkana ja paloitellut perunat. Keitä ne kypsiksi. Lisää herneet, retiisiviipaleet ja kalapalat. Keitä miedolla lämmöllä pieni hetki kunnes kala on kypsää. Tarkista keiton maku ja annostele tarjolle. Silppua pinnalle tilliä. Tarjoa keiton kera piparjuuritahnalla maustettua ranskankermaa.

Katso myös:
Kermainen lohikeitto, Ruoka.fi
Linssi-lohikeitto, Ruoka.fi
Kookos-lohikeitto, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme