Reseptit

Kirkas siikakeitto

Kirkkaan siikakeiton sitruksinen ja hunajainen liemi piristää sateisia kesäpäiviä.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 siika
  • 1 sitruuna
  • 0.5 tl suolaa
  • noin 1 l vettä
  • 1 purjo
  • 4 sellerinvartta
  • 4 perunaa
  • nippu tilliä
  • nippu sipulinvarsia
  • hiukan valko- ja mustapippuria
  • 1 tl hunajaa

Valmistusohje

Fileoi suomustettu siika. Keitä ruoto ja pää sitruunalohkoilla ja suolalla maustetussa vedessä. Nosta ruodot ja sitruunalohkot pois liemestä.

Halkaise purjo ja suikaloi renkaiksi. Viipaloi sellerinvarret. Kuori perunat ja leikkaa kuutioiksi. Silppua tilli ja sipulinvarret. Leikkaa kalafi leet pieniksi kuutioiksi.

Lisää purjo, selleri ja peruna kalaliemeen ja keitä melkein kypsiksi. Aseta kalapalat keiton päälle ja hauduta kunnes kala on valkoista ja kiinteää. Samalla kasvikset kypsyvät sopiviksi. Lisää musta- ja valkopippuri sekä tilkka hunajaa. Tarkista suolan määrä. Tarjoa keitto tilli- ja sipulinvarsisilpun kanssa.

X