Reseptit

Kirkas siikakeitto

10.7.2012 Teksti: Maarit Cederberg

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 siika
1 sitruuna
0.5 tl suolaa
noin 1 l vettä
1 purjo
4 sellerinvartta
4 perunaa
nippu tilliä
nippu sipulinvarsia
hiukan valko- ja mustapippuria
1 tl hunajaa

Valmistusohje

Fileoi suomustettu siika. Keitä ruoto ja pää sitruunalohkoilla ja suolalla maustetussa vedessä. Nosta ruodot ja sitruunalohkot pois liemestä.

Halkaise purjo ja suikaloi renkaiksi. Viipaloi sellerinvarret. Kuori perunat ja leikkaa kuutioiksi. Silppua tilli ja sipulinvarret. Leikkaa kalafi leet pieniksi kuutioiksi.

Lisää purjo, selleri ja peruna kalaliemeen ja keitä melkein kypsiksi. Aseta kalapalat keiton päälle ja hauduta kunnes kala on valkoista ja kiinteää. Samalla kasvikset kypsyvät sopiviksi. Lisää musta- ja valkopippuri sekä tilkka hunajaa. Tarkista suolan määrä. Tarjoa keitto tilli- ja sipulinvarsisilpun kanssa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *