12.5.2012

Kirkaslieminen kalakeitto

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kesäkasviksista keitetty kalakeitto kuuluu satokauden parhaisiin herkkuihin.

Ainekset

1 kg ahvenia
1.3 l vettä
2 tl mineraalisuolaa
muutama kokonainen maustepippuri
1 laakerinlehti
6 uutta perunaa
2-3 porkkanaa
2 varrellista sipulia
1 pieni nippu tilliä

Valmistusohje

Avaa ahvenet ja poista niistä sisukset ja kidukset. Huuhdo ahvenet hyvin, mutta jätä ne suomustamatta. Pane ahvenet kattilaan ja kaada vesi päälle. Lisää suola, maustepippurit ja laakerinlehti. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Ota ahvenet reikäkauhalla kattilasta pois ja siivilöi liemi.

Raaputa perunat ja porkkanat puhtaiksi ja paloittele ne. Leikkaa sipulit renkaiksi ja hienonna tilli.

Kuumenna ahventen keitinliemi uudelleen kiehuvaksi. Lisää perunat, porkkanat ja sipulin vaalea osa. Keitä kasviksia noin 10 minuuttia.

Perkaa sillä aikaa keitetyt ahvenet nahattomiksi ja ruodottomiksi paloiksi. Lisää paloitellut ahvenet, sipulien vihreät varret ja hienonnettu tilli kattilaan ja kuumenna uudelleen kiehumispisteeseen.

Vihje

Keiton hinta on huomattavasti edullisempi, jos valmistat sen itse pyydetyistä kaloista.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi