Kirkaslieminen kalakeitto
Kesäkasviksista keitetty kalakeitto kuuluu satokauden parhaisiin herkkuihin.
Ainekset
- 1 kg ahvenia
- 1.3 l vettä
- 2 tl mineraalisuolaa
- muutama kokonainen maustepippuri
- 1 laakerinlehti
- 6 uutta perunaa
- 2-3 porkkanaa
- 2 varrellista sipulia
- 1 pieni nippu tilliä
Valmistusohje
Avaa ahvenet ja poista niistä sisukset ja kidukset. Huuhdo ahvenet hyvin, mutta jätä ne suomustamatta. Pane ahvenet kattilaan ja kaada vesi päälle. Lisää suola, maustepippurit ja laakerinlehti. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Ota ahvenet reikäkauhalla kattilasta pois ja siivilöi liemi.
Raaputa perunat ja porkkanat puhtaiksi ja paloittele ne. Leikkaa sipulit renkaiksi ja hienonna tilli.
Kuumenna ahventen keitinliemi uudelleen kiehuvaksi. Lisää perunat, porkkanat ja sipulin vaalea osa. Keitä kasviksia noin 10 minuuttia.
Perkaa sillä aikaa keitetyt ahvenet nahattomiksi ja ruodottomiksi paloiksi. Lisää paloitellut ahvenet, sipulien vihreät varret ja hienonnettu tilli kattilaan ja kuumenna uudelleen kiehumispisteeseen.
Vihje
Keiton hinta on huomattavasti edullisempi, jos valmistat sen itse pyydetyistä kaloista.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous