Kirpakka mansikkakakku
Supermehevän mansikkakakun salaisuus on taikinaan raastettava mantelimassa.
Ainekset
- 100 g mantelimassaa
- 1 tl juoksevaa rasvaa
- 3 munaa
- 0.5 dl ruokosokeria
- 1.3 dl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
- 0.5 tl leivinjauhetta
täyte:
- 2 tölkkiä valkosuklaa-lime-rahkaa (400 g)
- 2.5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 1 limetin raastettu kuori ja mehu
- 1 dl ruokosokeria
- 4 kpl liivatelehtiä
pinnalle:
- 2 limetin mehu
- 1 dl vettä
- 0.5 dl ruokosokeria
- 4 kpl liivatelehtiä
- 1 l mansikoita
Valmistusohje
1. Raasta mantelimassa. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja piirrä sille 23-senttisen irtopohjavuoan pohja. Voitele rajattu alue juoksevalla rasvalla ja levitä mantelimassaraaste rasvatulle paperille.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut maissitärkkelysjauhot ja leivinjauhe siivilän läpi munavaahtoon kevyesti nostellen.
Kaada taikina mantelimassan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä pelillä. Leikkaa kakkulevystä 23-senttisen irtopohjavuoan mittojen mukainen levy. Anna pohjan kuivua seuraavaan päivään.
3. Irrota kakkupohja leivinpaperista ja siirrä irtopohjavuoan pohjalle.
4. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Kiehauta limetin mehu ja raastettu kuori. Lisää joukkoon vedestä puristetut, pehmenneet liivatteet ja sokeri. Anna jäähtyä. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita se rahkan joukkoon. Sekoita rahkaan liivateliemi ja kaada seos vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa tunnin ajan.
5. Liota kiilteeseen tulevat liivate lehdet kylmässä vedessä. Kiehauta vesi ja limettien mehu sekä sokeri. Purista liivatteet vedestä ja sulata liemeen. Anna
jäähtyä. Peitä kakun pinta mansikkaviipaleilla. Kaada liemi päälle ja hyydytä noin 3 tuntia.
6. Irrota kakku vuoasta ja koristele halkaistuilla mansikoilla.
HUOM! Valmista kakkupohja jo edellisenä päivänä. VINKKI: Voit tehdä pohjan myös sokerikakusta tai keksimuruista.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous