Reseptit

Kirpeä avokado-saksanpähkinäkeitto

Kylmä keitto valmistuu nopeasti tehosekoittimen avulla.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kypsää avokadoa
  • 1 pieni omena
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 3 rkl limetinmehua
  • 4 dl luomukookosmaitoa
  • noin 2 dl vettä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 tl roseepippuria
  • 1 dl hienonnettua korianteria

Pinnalle

  • seesaminsiemenöljyä

Valmistusohje

51. Halkaise avokadot, poista kivet ja kaavi hedelmäliha tehosekoittimen kulhoon. Hal­kaise omena, leikkaa puolik­kaat lohkoiksi ja poista sie­menkodat. Lisää omenalohkot ja saksanpähkinät tehosekoit­timen kulhoon.

2.Purista päälle limetinme­hua. Lisää kookosmaito, vesi, suola, roseepippuri ja hienon­nettu korianteri. Soseuta te­hosekoittimessa tasaiseksi keitoksi. Jos keitto on liian paksua, lisää vettä. Maista ja mausta tarvittaessa vielä hu­najalla ja suolalla.

3. Kaada keitto keittokulhoi­hin. Valuta päälle hieman see­saminsiemenöljyä ja halutes­sasi rouhittua saksanpähki­nää ja korianteria.

Pehmeä avokado sopii keittoihin:

Avokado-pinaattikeitto

Avokado-pinaattikeitto

avokado-kurkkukeitto mätikoristein

Kylmä avokado-kurkkukeitto

päärynä-avokadokeitto

Päärynä-avokadokeitto

Kotiliesi.fi: Kylmä avokadokeitto

X