Reseptit

Kirpeä hölskytyssalaatti

Kirpeä hölskytyssalaatti on loistava lisuke paistetulle tai grillatulle kalalle. Kokeile salaattia myös hampurilaisten tai grillimakkaran höysteenä.

Teksti:
taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g varhaiskaalia
  • 2 porkkanaa
  • 1 nippu retiisejä
  • 2 nippusipulia
  • 1 nippu tilliä
  • 1 nippu ruohosipulia

liemi

  • 1 dl vettä
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Tee ensin etikkaliemi: sekoita ainekset keskenään ja lämmitä lientä sen verran, että sokeri liukenee.

2. Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat ja retiisit. Silppua sipulit ja yrtit. Pane ainekset isoon lasipurkkiin tai kulhoon. Kaada päälle jäähtynyt liemi. Sulje purkki kannella tai pane lautanen kulhon päälle. Hölskyttele ainekset sekaisin.

3. Anna salaatin maustua jääkaapissa jonkin aikaa ennen tarjoamista.

Marinadilla lisää makua kasviksiin:

marinoidut_munakoisot

Tuliset marinoidut munakoisot

Paahdetut_paprikat

Marinoidut paahdetut paprikat

hölskykurkut

Hölskytyskurkut

Kotiliesi.fi: Pikkelöidyt itämaiset kasvikset

X