Reseptit

Kirpeä perunasalaatti

Perunasalaatin kirpeys tulee etikkaliemestä, jossa perunoiden annetaan maustua.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg uusia pieniä perunoita
  • 1 kevätsipuli varsineen

liemi:

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 dl kylmää vettä,
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 0.5 dl hunajaa tai sokeria
  • 2 tl merisuolaa
  • 2 valkosipulinkynttä suikaloituna
  • tuoretta timjamia, minttua tai muita kauden yrttejä
  • 1 chili paloina

Valmistusohje

Kirpeä perunasalaatti valmistuu näin helposti:

1. Keitä pestyt perunat, pienimmät kuorineen suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä rauhassa.

2. Sekoita kaikki etikkaliemen ainekset keskenään ja kaada liemi perunoille. Anna perunasalaatin maustua kylmässä.

3. Tarjoa kirpeä perunasalaatti sellaisenaan kulhossa tai pujota marinoituneet perunapalat vartaisiin.

Vinkki: Perunasalaatin voi tehdä monella tapaa – näistä herkkuresepteistä jokainen löytää suosikkinsa

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy perunasalaatti ilman majoneesia

X