Kirpeä perunasalaatti
Perunasalaatin kirpeys tulee etikkaliemestä, jossa perunoiden annetaan maustua.
Ainekset
- 1 kg uusia pieniä perunoita
- 1 kevätsipuli varsineen
liemi:
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 dl kylmää vettä,
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 0.5 dl hunajaa tai sokeria
- 2 tl merisuolaa
- 2 valkosipulinkynttä suikaloituna
- tuoretta timjamia, minttua tai muita kauden yrttejä
- 1 chili paloina
Valmistusohje
Kirpeä perunasalaatti valmistuu näin helposti:
1. Keitä pestyt perunat, pienimmät kuorineen suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä rauhassa.
2. Sekoita kaikki etikkaliemen ainekset keskenään ja kaada liemi perunoille. Anna perunasalaatin maustua kylmässä.
3. Tarjoa kirpeä perunasalaatti sellaisenaan kulhossa tai pujota marinoituneet perunapalat vartaisiin.
Vinkki: Perunasalaatin voi tehdä monella tapaa – näistä herkkuresepteistä jokainen löytää suosikkinsa
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy perunasalaatti ilman majoneesia
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous