Reseptit

Kirpeä siikakeitto

Siika on hyvä soppakala, ja sitä on nyt hyvin tarjolla. Tähän venäläistyyliseen keittoon antavat raikkautta sitruuna, oliivit, kaprikset ja valkoviini.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 500 g siikafileetä
  • 1/2 tl hienoa merisuolaa
  • 1 fenkoli
  • 1/2 purjoa
  • pala selleriä
  • 5 perunaa
  • 12 oliivia
  • 1 l kalalientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 5 maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • noin 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl kapriksia
  • tillisilppua
  • (suolaa)

Lisäksi:

  • 3 rkl majoneesia
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 1/2 tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 rkl silputtua tilliä
  • (1 valkosipulinkynsi)

Valmistusohje

1. Leikkaa siikafileet paloiksi ja mausta suolalla. Suikaloi fenkoli, viipaloi purjon valkoinen osa. Kuori ja paloittele selleri ja perunat.Viipaloioliivit.

2. Kuumenna kalaliemi ja valkoviini. Lisää pippurit, laakerinlehti ja kasvikset liemeen. Keitä hiljalleen, kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä. Lisää kalapalat ja oliiviviipaleet. Kuumenna hitaasti kiehumapisteeseen, katkaise lämpö. Anna kalan kypsyä kannen alla pari minuuttia. Mausta keitto sitruunamehulla, lisää kaprikset ja silputtu tilli. Tarkista, kaipaako keitto suolaa.

3. Sekoita majoneesi ja chilikastike keskenään. Lisää sitruunankuoriraaste ja tillisilppu. Mausta kastike halutessasi raastetulla valkosipulilla. Tarjoa kastiketta keiton kera

X