Reseptit

Kirpeät kurkut

Kirpeät kurkut eli kirpeä kurkkusalaatti saa potkua tuoreesta chilistä ja aasialaista twistiä korianterista. Tämä lisuke sopii kalan kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kirpeät kurkut eli kirpeä kurkkusalaatti

  • ½ kurkkua
  • silputtua chiliä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 ripaus sokeria ja suolaa
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

Kirpeät kurkut eli kirpeä kurkkusalaatti tehdään näin:

1. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Lisää joukkoon silputtua chiliä ja korianteria. Pirskottele päälle suolalla ja sokerilla maustettu viinietikka. Anna kurkkujen maustua hetki.

2. Tarjoa kirpeät kurkut kesäisten kalaruokien kanssa, kuten rapeittein ahvenfileiden, haukipyöryköiden tai särkipullien kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kurkku maistuu sellaisenaan ja salaateissa – tiedätkö, mitä eroa on avomaankurkulla ja kasvihuonekurkulla?

X