Kirpeät silakat
Reseptit

Kirpeät silakat

Kirpeät silakat maustuvat sitruunaisessa öljyssä.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kirpeät silakat

  • 300 g silakkafileitä
  • 5 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1/2 dl väkiviinaetikkaa

Sitruunaöljy

  • 1 ison sitruunan mehu
  • 1/2 dl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl hunajaa
  • sormisuolaa
  • pippuria
  • silputtua basilikaa
  • tilliä

Valmistusohje

Kirpeät silakat tehdään näin:

1. Sekoita etikasta, suolasta ja vedestä liemi. Pane silakkafileet liemeen ja anna fileiden ”kypsyä” liemessä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

2. Valuta silakat hyvin siivilässä ja nylje fileet halutessasi nahattomiksi. Lado fileet laakealle vadille limittäin.

3. Leikkaa valkosipulinkynnet lehdenohuiksi viipaleiksi ja pane kalojen päälle. Sekoita keskenään sitruunamehu ja öljy, mausta juoksevalla hunajalla. Valuta seos kalojen päälle.

4. Silppua pinnalle tilliä ja basilikaa (tai persiljaa) ja ripauta päälle vähän sormisuolaa sekä karkeaksi rouhittua pippuria.

5. Anna silakoiden maustua kylmässä pari tuntia.

6. Tarjoa kirpeät silakat joulupöydässä vaikkapa Teresa Välimäen helpon saaristolaisleivän tai joululimpun kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Marinoidut silakat

X