
Kirpeät silakat
Kirpeät silakat maustuvat sitruunaisessa öljyssä.
Ainekset
Kirpeät silakat
- 300 g silakkafileitä
- 5 dl vettä
- 2 tl suolaa
- 1/2 dl väkiviinaetikkaa
Sitruunaöljy
- 1 ison sitruunan mehu
- 1/2 dl öljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl hunajaa
- sormisuolaa
- pippuria
- silputtua basilikaa
- tilliä
Valmistusohje
Kirpeät silakat tehdään näin:
1. Sekoita etikasta, suolasta ja vedestä liemi. Pane silakkafileet liemeen ja anna fileiden ”kypsyä” liemessä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
2. Valuta silakat hyvin siivilässä ja nylje fileet halutessasi nahattomiksi. Lado fileet laakealle vadille limittäin.
3. Leikkaa valkosipulinkynnet lehdenohuiksi viipaleiksi ja pane kalojen päälle. Sekoita keskenään sitruunamehu ja öljy, mausta juoksevalla hunajalla. Valuta seos kalojen päälle.
4. Silppua pinnalle tilliä ja basilikaa (tai persiljaa) ja ripauta päälle vähän sormisuolaa sekä karkeaksi rouhittua pippuria.
5. Anna silakoiden maustua kylmässä pari tuntia.
6. Tarjoa kirpeät silakat joulupöydässä vaikkapa Teresa Välimäen helpon saaristolaisleivän tai joululimpun kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Marinoidut silakat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous