Reseptit

Kirpeät silakat

5.4.2012 Teksti: Taina Salovaara

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kirpeät silakat maustuvat sitruunaisessa öljyssä.

Ainekset

300 g silakkafileitä
5 dl vettä
2 tl suolaa
0.5 dl väkiviinaetikkaa

Sitruunaöljy

1 ison sitruunan mehu
0.5 dl öljyä
2 valkosipulinkynttä
1 tl hunajaa
sormisuolaa
pippuria
silputtua basilikaa
tilliä

Valmistusohje

1. Sekoita etikasta, suolasta ja vedestä liemi. Pane silakkafileet liemeen ja anna fileiden ”kypsyä” liemessä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

2. Valuta silakat hyvin siivilässä ja nylje fileet halutessasi nahattomiksi. Lado fileet laakealle vadille limittäin.

3. Leikkaa valkosipulinkynnet lehdenohuiksi viipaleiksi ja pane kalojen päälle. Sekoita keskenään sitruunamehu ja öljy, mausta juoksevalla hunajalla. Valuta seos kalojen päälle.

4. Silppua pinnalle tilliä ja basilikaa (tai persiljaa) ja ripauta päälle vähän sormisuolaa sekä karkeaksi rouhittua pippuria.

5. Anna silakoiden maustua kylmässä pari tuntia.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme