Reseptit

Kirsikkahillo

Kirsikat sopivat hilloon, kuten myös karviaiset. Nauti itsetehty hillo esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Kirsikkahillo maistuu pannukakkujen ja juustojen kanssa.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

40

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kirsikkahillo

  • 2 l kirsikoita

sokeriliemi:

  • 6 dl (½ kg) sokeria
  • 2 dl vettä
  • 1 sitruunan mehu
  • (2 rkl tummaa rommia)

Valmistusohje

Kirsikkahillo valmistuu näin helposti:

1.Kiehauta sokeri sekä vesi ja lisää sitruunamehu. Lisää kirsikat ja keitä miedolla lämmöllä silloin tällöin ravistellen noin 30 minuuttia tai kunnes kirsikat ovat tasaisesti liemessä.

2. Mausta kirsikkahillo lopuksi halutessasi rommilla.

3. Kuori vaahto pinnalta pois. Jaa hillo puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin ja sulje tölkit heti.

Vinkki: Voit poistaa kirsikoista kivet ennen hillon keittämistä. Samaan tapaan voit valmistaa hilloa muistakin kovakuorisista marjoista, esimerkiksi karviaisista. Kokeile myös karviais-omenahilloa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kirsikka maistuu tuoreena ja leivonnaisissa – kokeile monikäyttöistä hedelmää näissä herkuissa!

X