Reseptit

Kirsikkainen laskiaiskakku

Kirsikkahillolla täytetystä pulla­pitkosta löytyy myös mantelimassa kermavaahdon joukkoon sekoitettuna.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Kirsikkainen laskiaispullakakku on tämän laskiaisen hittiherkku.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kirsikkainen laskiaiskakku:

  • 1 pullapitko
  • 1/2 dl maitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g mantelimassaa raastettuna
  • 2 dl kirsikkahilloa
  • 1 dl sokerivesikuorrutetta
  • nonparelleja
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Halkaise pullapitko ja kostuta leikkuupinnat kevyesti maidolla. Sivele pinnoille kirsikkahillo.

2. Vaahdota kerma, mausta vaniljasokerilla. Kääntele mantelimassa kermavaahdon joukkoon. Lusikoi kermaseos pullapitkon pohjapalalle ja käännä kansi päälle.

3. Valuta pinnalle sokerivesikuorrutetta ja ripottele päälle nonparelleja.

4. Viimeistele tomusokerilla.

Ihanat laskiaispullat teet myös näin:

gluteeniton laskiaispulla

Gluteeniton laskiaispulla

Laskiaispullat mangotäytteella

Laskiaispullat mangitäytteellä

sitruksella maustetut laskiaispullat

Sitruunalla ja kookoksella maustetut laskiaispullat

Kotiliesi.fi: Laskiaiskakku kotitekoisella Nutellalla

X