Reseptit

Kirsikkapalat

Kirsikkapalat on leivottu uunipellillä. Suklainen pohja on kuorrutettu valkosuklaalla ja leikattu paloiksi ennen koristelua. Jos et ehdi taiteilla kuvioita leivosten pinnalle, käytä koristeena tuoreita kirsikoita.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

24

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kirsikkapalat, pohja:

  • 200 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl täysmaitoa
  • 100 g vadelmia tai kirsikoita

Kuorrute

  • 300 g valkosuklaata
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 dl kermaa

Koristelu

  • 2 riviä tummaa suklaata
  • 250 g vaaleanpunaista marsipaania tai sokerimassaa
  • (koristelugeeliä)
  • (glitterpuuteria)

Valmistusohje

Kirsikkapalat leivotaan helposti näin:

1. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.

2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon vuorotellen haaleaksi jäähtyneen voisulan kanssa. Lisää viimeiseksi maito.

3. Peitä reunallinen uunipelti leivinpaperilla. Levitä taikina paperin päälle. Painele vadelmat tai puolitetut kirsikat taikinaan. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

4. Tee kuorrute. Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa puolella teholla tai liedellä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Lisää tomusokeri ja kerma ja levitä kuorrute haaleaksi jäähtyneen pohjan päälle. Anna kuorrutteen jähmettyä täysin (3 tuntia tai seuraavaan päivään) ennen koristelua.

5. Leikkaa kakkupohja leivoksiksi. Sulata tumma suklaa ja taiteile leivosten pintaan suklaasta kirsikkapuunoksat ohuella siveltimellä. Tee sokerimassasta tai marsipaanista kirsikankukkia ja -nuppuja ja paina ne kevyesti kiinni kuorrutteeseen. Voit halutessasi viimeistellä kukat koristelugeelillä ja tupsauttaa pinnalle kevyesti koristelupuuteria.

Katso myös: Naistenviikon makeimmat leivonnaiset – smoothiekakkua ja Brita-leivoksia

Katso myös Kotiliesi.fi: Ystävänpäiväleivokset – hemmottele rakkaita söpöillä herkuilla

X