Reseptit

Kirsikkatomaatti-mozzarella-basilikapizza

27.2.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Käytä pizzan tomaattikastikkeeseen laadukkaita tomaattisäilykkeitä.

Ainekset

1/2 annosta pizzataikinaa

Täyte

1 tlk/400 g säilyketomaatteja
2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
2 palloa/n. 250 g mozzarellaa
250 g tuoreita kirsikkatomaatteja
kourallinen tuoretta basilikaa
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Jaa pizzataikina 3–4 palaan. Kauli tai painele pizzataikina pyöreiksi pizzoiksi.

2. Kaada säilyketomaatit kulhoon. Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää joukkoon. Lisää myös suola, hieman tuoretta basilikaa, ja sekoita kastike tasaiseksi sauvasekoittimella.

3. Levitä tomaattiseos pizzapohjalle, ja revi päälle mozzarellat. Puolita kirsikkatomaatit, ja asettele ne tasaisesti pizzoille.

4. Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Viimeistele tuoreella basilikalla ja mustapippurilla.

Katso myös:
Kasvispizza, Ruoka.fi
Trikoloripizza, Ruoka.fi
Fenkoli-rosmariinipizza, Kotiliesi.fi