Reseptit

Kirsikkatomaattipiirakat

Tuorejuustosta ja kirsikkatomaateista syntyy hetkessä maukas piirakan täyte.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 tl leivinjauhetta
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 dl vettä

Täyte

  • 2 rkl dijoninsinappia
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa (2 %)
  • 250 g kirsikkatomaatteja (punaisia ja/tai keltaisia)
  • muutama oksa tuoretta oreganoa
  • 0.5 tl suolaa

Lisäksi

  • paahdettuja auringonkukan- tai pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Nosta kuivat aineet monitoimikoneeseen ja sekoita. Lisää öljy ja vesi ohuena nauhana joukkoon ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kääri taikina kelmun sisään ja anna tekeytyä viileässä täytteen valmistelujen ajan.

2. Sekoita sinappi tuorejuuston joukkoon. Pese ja leikkaa jokainen kirsikkatomaatti kolmeksi viipaleeksi.

3. Jaa taikinapala kuuteen osaan ja painele pienten silikonisten tai voideltujen metallisten piirakkavuokien pohjalle ja reunoille.

4. Jaa tuorejuustotäyte pohjille ja levitä päälle tasaisesti tomaattiviipaleet.

5. Riivi oreganosta lehdet irti. Mausta piirakat oreganolla ja suolalla. Paista piirakoita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja pinta kauniin paahtunut.

6. Jäähdytä piirakat ritilällä ennen vuoista irrottamista. Koristele halutessasi paahdetuilla siemenillä.

700 kJ (160 kcal) 1 annos

X