Kirsikkatomaattipiirakat
Tuorejuustosta ja kirsikkatomaateista syntyy hetkessä maukas piirakan täyte.
Ainekset
pohja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 0.5 tl leivinjauhetta
- 0.5 tl suolaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 dl vettä
Täyte
- 2 rkl dijoninsinappia
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa (2 %)
- 250 g kirsikkatomaatteja (punaisia ja/tai keltaisia)
- muutama oksa tuoretta oreganoa
- 0.5 tl suolaa
Lisäksi
- paahdettuja auringonkukan- tai pinjansiemeniä
Valmistusohje
1. Nosta kuivat aineet monitoimikoneeseen ja sekoita. Lisää öljy ja vesi ohuena nauhana joukkoon ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kääri taikina kelmun sisään ja anna tekeytyä viileässä täytteen valmistelujen ajan.
2. Sekoita sinappi tuorejuuston joukkoon. Pese ja leikkaa jokainen kirsikkatomaatti kolmeksi viipaleeksi.
3. Jaa taikinapala kuuteen osaan ja painele pienten silikonisten tai voideltujen metallisten piirakkavuokien pohjalle ja reunoille.
4. Jaa tuorejuustotäyte pohjille ja levitä päälle tasaisesti tomaattiviipaleet.
5. Riivi oreganosta lehdet irti. Mausta piirakat oreganolla ja suolalla. Paista piirakoita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja pinta kauniin paahtunut.
6. Jäähdytä piirakat ritilällä ennen vuoista irrottamista. Koristele halutessasi paahdetuilla siemenillä.
700 kJ (160 kcal) 1 annos
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous