Reseptit

Kirsikkatomaattipiirakat

24.4.2012 Teksti: Katri Schröder

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos
Tuorejuustosta ja kirsikkatomaateista syntyy hetkessä maukas piirakan täyte.

Ainekset

pohja

1 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
1 dl vettä

Täyte

2 rkl dijoninsinappia
100 g maustamatonta tuorejuustoa (2 %)
250 g kirsikkatomaatteja (punaisia ja/tai keltaisia)
muutama oksa tuoretta oreganoa
0.5 tl suolaa

Lisäksi

paahdettuja auringonkukan- tai pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Nosta kuivat aineet monitoimikoneeseen ja sekoita. Lisää öljy ja vesi ohuena nauhana joukkoon ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kääri taikina kelmun sisään ja anna tekeytyä viileässä täytteen valmistelujen ajan.

2. Sekoita sinappi tuorejuuston joukkoon. Pese ja leikkaa jokainen kirsikkatomaatti kolmeksi viipaleeksi.

3. Jaa taikinapala kuuteen osaan ja painele pienten silikonisten tai voideltujen metallisten piirakkavuokien pohjalle ja reunoille.

4. Jaa tuorejuustotäyte pohjille ja levitä päälle tasaisesti tomaattiviipaleet.

5. Riivi oreganosta lehdet irti. Mausta piirakat oreganolla ja suolalla. Paista piirakoita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja pinta kauniin paahtunut.

6. Jäähdytä piirakat ritilällä ennen vuoista irrottamista. Koristele halutessasi paahdetuilla siemenillä.

700 kJ (160 kcal) 1 annos

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme