Reseptit

Kirsikkaunelmatorttu

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kpl munaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 2 dl kirsikkahilloa

pinnalle:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • suklaarouhetta

Valmistusohje

Kirsikkaunelmatortuissa ei kermaa ja suklaata säästellä.

Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi seos munavaahtoon ja kääntele varoen tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle. Paista pohjaa uunin keskiosassa 8–10 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Levitä hillo pohjan päälle ja rullaa pohja kääretortuksi leivinpaperin avulla. Anna maustua kylmässä jonkin aikaa.

Vatkaa kerma sokerien kanssa pehmeäksi vaahdoksi. Levitä vaahto kirsikkaunelmatortun pinnalle ja rouhi päälle tummaa suklaata.

X