Kirsikkaunelmatorttu
Ainekset
- 4 kpl munaa
- 1.5 dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
täyte:
- 2 dl kirsikkahilloa
pinnalle:
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- suklaarouhetta
Valmistusohje
Kirsikkaunelmatortuissa ei kermaa ja suklaata säästellä.
Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi seos munavaahtoon ja kääntele varoen tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle. Paista pohjaa uunin keskiosassa 8–10 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Levitä hillo pohjan päälle ja rullaa pohja kääretortuksi leivinpaperin avulla. Anna maustua kylmässä jonkin aikaa.
Vatkaa kerma sokerien kanssa pehmeäksi vaahdoksi. Levitä vaahto kirsikkaunelmatortun pinnalle ja rouhi päälle tummaa suklaata.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous