Reseptit

Klassikkopizza: ilmakuivattua kinkkua, vuohenjuustoa ja rucolaa

Klassikkopizza saa täytteekseen tuttuja makuja: vuohenjuustoa, rucolaa ja ilmakuivattua kinkkua.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • pizzataikina

Täytteeksi

  • tomaattikastiketta
  • parmesaania
  • vuohenjuustoa
  • ilmakuivattua kinkkua
  • basilikaa
  • rucolaa

Valmistusohje

1. Käytä pizzataikinaan tavallisten vehnäjauhojen sijasta tai ohella durumvehnäjauhoja, jotka tekevät taikinan helposti kaulittavaksi. Gluteeniton pizza syntyy gluteenittomista jauhoista ja sitkoa parantavasta psylliumjauheesta.

2. Alusta pizzataikina perusteellisesti pehmeän kimmoisaksi. Kohota taikina kunnolla, esimerkiksi jääkaapissa yön yli. Mitä pitempi kohotusaika, sitä maukkaamman pohjan ja helpommin käsiteltävän taikinan saat.

3. Kuumenna uuni maksimilämpötilaan. Pane pelti uuniin siksi aikaa, kun kaulit ja täytät pizzat. Voit paistaa pizzat ilman leivinpaperia. Jos käytät leivinpaperia, täytä pizzapohja leivinpaperin päällä, vedä uunivalmis pizza papereineen pellille ja laita uuniin. Paista pizzat heti täyttämisen jälkeen.

4. Kiertoilmauunissa voit paistaa kaksi pellillistä pizzaa yhtä aikaa. Vaihda peltien paikat päikseen paistamisen puolivälissä.

5. Laita pizzaan tomaattikastiketta ja muita täytteitä kohtuudella. Satsaa laatuun. Tomaattikastiketta, parmesaania ja vuohenjuustoa uuniin ja paistetun pizzan päälle ilmakuivattua kinkkua, basilikaa ja rucolaa.

Katso myös: Veronalainen vuohenjuustopizza, Ruoka.fi
Pienet prosciutto-rucolapizzat, Ruoka.fi
Tuorepizza, Kotiliesi.fi

X