Klassikkopizza: ilmakuivattua kinkkua, vuohenjuustoa ja rucolaa
Klassikkopizza saa täytteekseen tuttuja makuja: vuohenjuustoa, rucolaa ja ilmakuivattua kinkkua.
Ainekset
- pizzataikina
Täytteeksi
- tomaattikastiketta
- parmesaania
- vuohenjuustoa
- ilmakuivattua kinkkua
- basilikaa
- rucolaa
Valmistusohje
1. Käytä pizzataikinaan tavallisten vehnäjauhojen sijasta tai ohella durumvehnäjauhoja, jotka tekevät taikinan helposti kaulittavaksi. Gluteeniton pizza syntyy gluteenittomista jauhoista ja sitkoa parantavasta psylliumjauheesta.
2. Alusta pizzataikina perusteellisesti pehmeän kimmoisaksi. Kohota taikina kunnolla, esimerkiksi jääkaapissa yön yli. Mitä pitempi kohotusaika, sitä maukkaamman pohjan ja helpommin käsiteltävän taikinan saat.
3. Kuumenna uuni maksimilämpötilaan. Pane pelti uuniin siksi aikaa, kun kaulit ja täytät pizzat. Voit paistaa pizzat ilman leivinpaperia. Jos käytät leivinpaperia, täytä pizzapohja leivinpaperin päällä, vedä uunivalmis pizza papereineen pellille ja laita uuniin. Paista pizzat heti täyttämisen jälkeen.
4. Kiertoilmauunissa voit paistaa kaksi pellillistä pizzaa yhtä aikaa. Vaihda peltien paikat päikseen paistamisen puolivälissä.
5. Laita pizzaan tomaattikastiketta ja muita täytteitä kohtuudella. Satsaa laatuun. Tomaattikastiketta, parmesaania ja vuohenjuustoa uuniin ja paistetun pizzan päälle ilmakuivattua kinkkua, basilikaa ja rucolaa.
Katso myös:
Veronalainen vuohenjuustopizza, Ruoka.fi
Pienet prosciutto-rucolapizzat, Ruoka.fi
Tuorepizza, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous