Klassinen tiramisu
Klassikoita ei aina kannata muuttaa tai tuunailla. Tässä italialainen klassikkojälkiruoka, tiramisu juuri sellaisena kun sen kuuluu olla.
Ainekset
Klassinen tiramisu:
- 5 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 500 g mascarpone-tuorejuustoa
- 2 dl vahvaa kahvia
- 1/2 dl makeaa viiniä (esim. marsalaa)
- 1 pkt savoiardikeksejä
Viimeistelyyn:
- tummaa kaakaojauhetta
Valmistusohje
Klassinen tiramisu lohditaan näin:
1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
2. Vaahdota keltuaiset ja sokerija sekoita joukkoon mascarpone. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele edellisen seoksen joukkoon.
3. Mittaa syvälle lautaselle kahvi ja viini. Kasta keksit yksi kerrallaan seoksessa ja lado keksejä tasainen kerros keskikokoiseen uunivuokaan ja lusikoi päälle kolmannes mascarponevaahdosta. Tee toinen keksikerros, mascarponekerros ja vielä kolmas samanlainen niin, että päällimmäiseksi jää mascarponevaahtokerros.
4. Siivilöi pinnalle reilusti tummaa kaakaojauhetta.
5. Anna tiramisun vetäytyä jääkaapissa noin 1 tunti ja tarjoile hyvän ja vahvan kahvin kera.
Katso myös: Tiramisujäätelö ja Mustikkamisu
Katso myös Kotiliesi.fi: Vadelmatiramisu
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous