Reseptit

Köfte eli turkkilaiset lihapullat

Jokaisella turkkilaisella emännällä ja ravintolanpitäjällä on oma salainen köftereseptinsä.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g lammasjauhelihaa
  • 2 viipaletta valkoista leipää
  • 1 dl vettä
  • 1 dl jogurttia
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl persiljasilppua
  • 1-2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl kuivattua minttua
  • ripaus chiliä
  • 1 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Poista leivistä kuoret ja murenna sisus kulhoon. Lisää vesi ja jogurtti ja anna leivän turvota hetki. Sekoita leipään käsin jauheliha ja muut ainekset. Älä vaivaa liian kauan, että pullista ei tule kuivia. Anna taikinan tekeytyä jonkin aikaa.

2. Muotoile taikinasta kostein käsin isohkoja hieman soikeita pyöryköitä. Paista pyörykät 225-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Käännä pyörykät paistamisen puolivälissä.

X