Reseptit

Köfte eli turkkilaiset lihapullat

Jokaisella turkkilaisella emännällä ja ravintolanpitäjällä on oma salainen köftereseptinsä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Turkkilaiset lihapullat eli Köfte

  • 400 g lammasjauhelihaa
  • 2 viipaletta valkoista leipää
  • 1 dl vettä
  • 1 dl jogurttia
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl persiljasilppua
  • 1-2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl kuivattua minttua
  • ripaus chiliä
  • 1 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Köfte eli turkkilaiset lihapullat tehdään näin:

Köfte eli turkkilaiset lihapullat tehdään lampaanjauhelihasta.

1. Poista leivistä kuoret ja murenna sisus kulhoon. Lisää vesi ja jogurtti ja anna leivän turvota hetki. Sekoita leipään käsin jauheliha ja muut ainekset. Älä vaivaa liian kauan, että pullista ei tule kuivia. Anna taikinan tekeytyä jonkin aikaa.

2. Muotoile taikinasta kostein käsin isohkoja hieman soikeita pyöryköitä. Paista pyörykät 225-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Käännä turkkilaiset lihapyörykät paistamisen puolivälissä. Tarjoa lihapyörykät esimerkiksi seurusteluruokana meze-pöydässä turkkilaisen jogurtti-pähkinätahnan, bulgur-salaatin ja patlican salatasin eli munakoisotahnan sekä rapean leivän kanssa.

Saatat pitää myös turkkilaisesta sitruunakanasta, joka tarjoillaan täyteläisen fetakastikkeen kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään turkkilainen munakoisoruoka – imaami pöyrtyi

X