Kokkien punaviinikastike
Kokkien punaviinikastike kruunaa liharuoat. Kastikkeen voi tehdä ammattilaisten pitkän kaavan mukaan ja hauduttaa sitä kaksi tuntia tai hieman nopeammin kotikeittiöön sopivalla ohjeella.
Ainekset
Kokkien punaviinikastike
- 2 rkl sokeria
- 4 rkl balsamiviinietikkaa
- 4 dl punaviiniä
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 oksa tuoretta rosmariinia
- 1 oksa tuoretta timjamia
- 3 kpl kokonaisia mustapippureita
- 3 kpl kokonaisia maustepippureita
- 3 kpl kokonaisia rosépippureita
- 3 kpl kokonaisia viherpippureita
- vettä
kotiversio punaviinikastikkeesta
- 1 l vettä
- 2 lihaliemikuutiota
- 3 dl punaviiniä
- 1 tl sokeria
Valmistusohje
Kokkien punaviinikastike ammattilaisten tyyliin tehdään näin:
1. Pilko porkkana ja sipuli isoiksi lohkoiksi ja paahda 250-asteisessa uunissa niin, että kasvikset ottavat hieman väriä pintaan.
2. Paahda sokeri kattilassa. Lisää balsamiviinietikka, punaviini sekä uunissa paahdetut vihannekset sokeriin. Lisää muut raaka-aineet.
3. Keitä punaviinikastiketta 2 vuorokautta miedolla lämmöllä. Siivilöi kokkien punaviinikastike ja tarkista maku.
Vinkki: Nopeampi, kotiversio punaviinikastikkeesta valmistuu reilussa tunnissa näin helposti:
1. Sekoita kaikki ainekset kattilaan.
2. Keitä kastikkeen aineksti noin 1 tunti. Suurusta punaviinikastike tarvittaessa maizenalla.
Punaviinikastike sopii esimerkiksi perunarieskaan taikinoidun hirvenfileen tai Beef Wellingtonin, taikinankuoressa kypsennetyn sisäfileen kanssa.
Ohjeet: Kokkiveljekset Toni ja Sami Skog
Lue myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään kastike kalkkunalle
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous