Reseptit

Kokkien punaviinikastike

Kokkien punaviinikastike kruunaa liharuoat. Kastikkeen voi tehdä ammattilaisten pitkän kaavan mukaan ja hauduttaa sitä kaksi tuntia tai hieman nopeammin kotikeittiöön sopivalla ohjeella.

Teksti:
Arja Talonen
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kokkien punaviinikastike

  • 2 rkl sokeria
  • 4 rkl balsamiviinietikkaa
  • 4 dl punaviiniä
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 oksa tuoretta rosmariinia
  • 1 oksa tuoretta timjamia
  • 3 kpl kokonaisia mustapippureita
  • 3 kpl kokonaisia maustepippureita
  • 3 kpl kokonaisia rosépippureita
  • 3 kpl kokonaisia viherpippureita
  • vettä

kotiversio punaviinikastikkeesta

  • 1 l vettä
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 3 dl punaviiniä
  • 1 tl sokeria

Valmistusohje

Kokkien punaviinikastike ammattilaisten tyyliin tehdään näin:

1. Pilko porkkana ja sipuli isoiksi lohkoiksi ja paahda 250-asteisessa uunissa niin, että kasvikset ottavat hieman väriä pintaan.

2. Paahda sokeri kattilassa. Lisää balsamiviinietikka, punaviini sekä uunissa paahdetut vihannekset sokeriin. Lisää muut raaka-aineet.

3. Keitä  punaviinikastiketta 2 vuorokautta miedolla lämmöllä. Siivilöi kokkien punaviinikastike ja tarkista maku.

Vinkki: Nopeampi, kotiversio punaviinikastikkeesta valmistuu reilussa tunnissa näin helposti:

1. Sekoita kaikki ainekset kattilaan.

2. Keitä  kastikkeen aineksti noin 1 tunti. Suurusta punaviinikastike tarvittaessa maizenalla.

Punaviinikastike sopii esimerkiksi perunarieskaan taikinoidun hirvenfileen tai  Beef Wellingtonin, taikinankuoressa kypsennetyn sisäfileen kanssa.

Ohjeet: Kokkiveljekset Toni ja Sami Skog

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään kastike kalkkunalle

X