Reseptit

Kokonainen limettikuha, perunamurskaa ja kevätsipulivoisulaa

Kokonaisen kuhan paistamiseen menee noin puolisen tuntia uunissa. Loistava resepti-idea esimerkiksi viikonlopun lounaspöytään.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kokonaista kuhaa (à 800 g)
  • 2-3 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 4 limettiä
  • 4 rkl voita
  • 1 ruukku tuoretta sitruunamelissaa

Kevätsipulivoisula:

  • 50 g voita
  • 1 dl hienonnettua kevätsipulia

Perunamurska:

  • 600 g jauhoisia perunoita
  • suolaa
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • puolikkaan limetin mehu

Valmistusohje

Kokonainen kuha paistuu uunissa 30 minuutissa ja saa sisäänsä voinokareita ja sitrunamelissaa. Raikasta ja herkullista.

1. Kuivaa puhdistettu kuha talouspaperilla ja leikkaa sen nahkaan molemmin puolin muutama viilto terävällä veitsellä. Sekoita suola ja mustapippuri keskenään ja mausta kalat seoksella sisältä ja ulkoa. Purista kalojen sisälle ja pintaan kahden limetin mehu.

2. Täytä kalat voinokareilla ja sitruunamelissan oksilla. Kiinnitä vatsa tarvittaessa cocktailtikuilla. Leikkaa loput limetit viipaleiksi ja työnnä viipaleet pinnoissa oleviin viiltoihin.

3. Nosta kalat leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kala on kypsää kun selkäevä irtoaa kalasta kevyesti nykäisemällä.

4. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon hienonnettu kevätsipuli. Keitä perunat kypsiksi ja kaada hieman keitinvettä talteen. Murskaa perunat perunasurvimella. Sekoita joukkoon tilkka keitinvettä, ripaus suolaa, oliiviöljy ja limetin mehu.

X