Kokonaisena grillattu siideribroileri
Siideritölkin päällä grillattu broileri on supermehevää. Samaan tapaan voit grillata broileria myös olut- tai coca cola -tölkin päällä. Tarjoa broilerin kera pico de gallo -salsaa.
Ainekset
- 1 kokonainen broileri
- 1 tlk (0,33 l) siideriä
Maustetahna
- 2 rkl harissatahnaa
- 1 rkl öljyä
- 2 tl raastettua sitruunankuorta
- 1 tl (savu)paprikajauhetta
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl vahvaa currya
- 2 tl suolaa
Valmistusohje
1. Sekoita ensin maustetahna ja sivele se broilerin pintaan. Työnnä tahnaa myös broilerin nahan alle. Anna broilerin maustua pitkään, mielellään koko päivän.
2. Pese avaamaton siideritölkki. Avaa tölkki ja nauti tai kaada pois siitä noin kolmannes. Pistele reikiä tölkin yläosaan nestepinnan yläpuolelle. Työnnä tölkki broilerin vatsaonteloon siten, että lintu ikään kuin istuu tölkin päällä ja nojaa jalkoihinsa.
3. Nosta broileri alumiinisen vuoan päälle. Peitä broileri kevyesti foliolla ja grillaa miedossa lämmössä noin 1 tunti. Jos käytät epäsuoraa grillausmenetelmää, broileria ei tarvitse peittää. Tarkista broilerin kypsyys koivesta. Liha on kypsää, kun neste on kirkasta.
4. Irrota broileri varovasti tölkin päältä. Tölkin sisällä on vielä kuumaa nestettä. Anna broilerin levätä peitettynä 10 minuuttia ennen paloittelua.
Tarjoa lisänä pico de gallo -salsaa.
Lisää kanaa grilliin:
Grillatut broilerinsiivet ja harissatahna
Kommentit
Alumiinista, jota liukenee tölkistä kanaan, tulee Alzheimerin tauti. Kiitos kun välitätte <3
Kommentit
Alumiinista, jota liukenee tölkistä kanaan, tulee Alzheimerin tauti. Kiitos kun välitätte <3
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous