Reseptit

Kokonaisena kypsennetty siika

Kokonaisena kypsennetty siika on helppo ja näyttävä kesäruoka. Mausta kala yrteillä ja lohko kaveriksi fenkolia. Voit valmistaa kalan grillissä tai uunissa.
Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kokonaisena kypsennetty siika:

  • 1 isoa siika tai kuha
  • 1 purjosipuli
  • 1 fenkoli
  • 2 kourallista villiintyneitä yrttejä, kuten minttua, saksankirveliä, ruohosipulia ja karhunlakkaa, vuohenputken nuoria lehtiä, käenkaalia, ajuruohoa
  • 50 g voita
  • 1 pieni pullo (3,3 dl) omenasiideriä
  • 1 1/2 tl merisuolaa
  • 1 tl maustepippurirouhetta
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Kokonaisena kypsennetty siika tehdään näin:

1. Perkaa siika, suomustamista ei tarvita, maku koteloidaan nyt suomuisen panssarin alle.

2. Kerää villiintyneitä yrttejä, pysy tuttujen lajien seurassa ja suosi oman elinpiirin kasveja. Ota yrttikarkulaisia vain puhtailta paikoilta. Huuhtele ja niputa pariksi kimpuksi. Kerää vatsaonteloon voi nokareina, hiero pintaan merisuolaa ja maustepippurirouhetta. Leikkaa purjo renkaiksi uunipellille ja fenkoli tillimäisine hapsuineen silpuksi. Tee parista fenkolinlehtiruodista kalalle ”päänalusta”.

3. Aseta kala kasvipetiin ja kypsennä joko grillissä tai uunin keskiritilällä. Kun kala alkaa saada väriä, valuta vuokaan omenasiideri ja anna kalan hautua liemessä vielä kymmenen minuuttia.

Katso myös: Kokonaisena paistettua siikaa ja parmesaaniperunoita

Katso myös Kotiliesi.fi: Grillattu siika

X