Reseptit

Kokonaisena paistettu sisäfilee, hasselbackan perunat ja rakuunaporkkanat

Kokonaisena paistettu sisäfilee, hasselbackan perunat ja rakuunaporkkanat on paitsi juhlava, myös varsin helppo ja nopea valmistaa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Naudan sisäfilee

  • 900 g naudan sisäfileetä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl voita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 iso oksa rosmariinia
  • suolaa ja mustapippuria

perunat:

  • 50 g voita
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl fariinisokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 12 kiinteää keskikokoista perunaa

porkkanat:

  • 500 g naatti- tai varhaisporkkanoita
  • 2 rkl voita
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna

Valmistusohje

Naudan sisäfilee uunissa valmistuu näin helposti:

1. Ota liha huoneenlämpöön 1–2 tuntia ennen valmistamista. Kuumenna rypsiöljy ja voi paistinpannulla ja lisää pannulle halkaistu valkosipulinkynsi ja rosmariininoksa. Paista fileeseen kauttaaltaan kaunis pintaväri.

2. Nosta naudan sisäfilee foliopaperille, mausta se huolellisesti suolalla ja mustapippurilla ja kääri folio tiiviiksi paketiksi. Jatka lihan kypsentämistä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Annanaudan fileen vielä vetäytyä foliopaketissa 10–15 minuuttia ennen viipalointia.

3.Tee hasselbackan perunat:  Sekoita pehmeään voihin paprikajauhe, fariinisokeri ja suola. Kuori perunat ja leikkaa ne viipaleiksi niin, että perunat kuitenkin säilyvät kokonaisina eli viipaleet jäävät alareunasta toisiinsa kiinni. Nosta perunat laakeaan uunivuokaan ja sipaise jokaisen perunan pinta maustevoilla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

4. Tee rakuunaporkkanat:  Puhdista porkkanat. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista porkkanat napakan rapsakoiksi. Mausta lopuksi ripauksella suolaa ja tuoreella rakuunalla.

Kokeile myös taikinan kuoressa kypsennettävää Wellingtonin fileetä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään kaksoismarinoitu naudanfilee 

X