Kokonaisena paistettu sisäfilee, hasselbackan perunat ja rakuunaporkkanat
Kokonaisena paistettu sisäfilee, hasselbackan perunat ja rakuunaporkkanat on paitsi juhlava, myös varsin helppo ja nopea valmistaa.
Ainekset
Naudan sisäfilee
- 900 g naudan sisäfileetä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl voita
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 iso oksa rosmariinia
- suolaa ja mustapippuria
perunat:
- 50 g voita
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl fariinisokeria
- 0.5 tl suolaa
- 12 kiinteää keskikokoista perunaa
porkkanat:
- 500 g naatti- tai varhaisporkkanoita
- 2 rkl voita
- ripaus suolaa
- 2 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
Valmistusohje
Naudan sisäfilee uunissa valmistuu näin helposti:
1. Ota liha huoneenlämpöön 1–2 tuntia ennen valmistamista. Kuumenna rypsiöljy ja voi paistinpannulla ja lisää pannulle halkaistu valkosipulinkynsi ja rosmariininoksa. Paista fileeseen kauttaaltaan kaunis pintaväri.
2. Nosta naudan sisäfilee foliopaperille, mausta se huolellisesti suolalla ja mustapippurilla ja kääri folio tiiviiksi paketiksi. Jatka lihan kypsentämistä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Annanaudan fileen vielä vetäytyä foliopaketissa 10–15 minuuttia ennen viipalointia.
3.Tee hasselbackan perunat: Sekoita pehmeään voihin paprikajauhe, fariinisokeri ja suola. Kuori perunat ja leikkaa ne viipaleiksi niin, että perunat kuitenkin säilyvät kokonaisina eli viipaleet jäävät alareunasta toisiinsa kiinni. Nosta perunat laakeaan uunivuokaan ja sipaise jokaisen perunan pinta maustevoilla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
4. Tee rakuunaporkkanat: Puhdista porkkanat. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista porkkanat napakan rapsakoiksi. Mausta lopuksi ripauksella suolaa ja tuoreella rakuunalla.
Kokeile myös taikinan kuoressa kypsennettävää Wellingtonin fileetä.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään kaksoismarinoitu naudanfilee
Kommentit
Kyllä ne varmaan voi yhdessäkin paistaa kunhan huolehtii että kypsyvät eri tahtia.
Lihan kypsyys on hyvä mitata mittarilla ja perunat kypsyy n. noin 40-60 min uunissa senkin voi vaikka hammastikulla kokeilla. Uunien sisälämpötila on kovin vaihteleva joka vaikuttaa lopputulokseen ja paistoaikaan., Netistä kyllä saa paisto ohjeita niin lihaan kuin kasviksiin ja aikoihin.
Kommentit
Oikein hyvä perusresepti! Hyvä että tässä on annettu viitteellinen filen uunitusaika! Viittauksen voisi toki tehdä lisäksi vielä sopivaan sisälämpötilaan. Kotona jää vielä askarruttamaan uunin käyttö; paistaako uunissa ensin file vaiko perunat, vaiko lopussa yhdessä uunissa?
Liha ? on kypsä mittarin näyttäessä 60 astetta??
Perunat helposti 60min. 30min ei riitä mihinkään
Kyllä ne varmaan voi yhdessäkin paistaa kunhan huolehtii että kypsyvät eri tahtia.
Lihan kypsyys on hyvä mitata mittarilla ja perunat kypsyy n. noin 40-60 min uunissa senkin voi vaikka hammastikulla kokeilla. Uunien sisälämpötila on kovin vaihteleva joka vaikuttaa lopputulokseen ja paistoaikaan., Netistä kyllä saa paisto ohjeita niin lihaan kuin kasviksiin ja aikoihin.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous