Reseptit

Kokonaisena paistettua siikaa ja parmesaaniperunoita

Kokonaisena paahdettu kala on näyttävä tarjottava ja helppo valmistettava. Uunissa paistettu villisiika saa kaverikseen paahdettuja parmesaani-perunoita.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kokonaisena paistettu siika:

  • 2 reilunkokoista kokonaista siikaa
  • n.1 tl suolaa
  • 1 tl fenkolinsiemeniä murskattuina
  • 1 sitruuna viipaleina
  • 100 g voita
  • muutama tillinoksa

Tillivoi:

  • 100 g voita
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • ripaus suolaa
  • sitruunan raastettua kuorta

Perunat:

  • 1 kg pieniä perunoita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 50 g parmesaania raastettuna
  • 1 ruukku persiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

1. Valmista ensin perunat. Pese perunat hyvin ja halkaise ne pituussuunnassa. Laita perunat laakeaan uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin ja valuta niille oliiviöljy. Ripottele pinnalle suola ja paahda perunoita 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

2. Kaada kypsät perunat kulhoon ja kääntele joukkoon parmesaani ja persilja.

3. Pyyhi kalat kuiviksi sekä ulko- että sisäpinnoilta talouspaperilla. Leikkaa nahkaan muutama kevyt viilto terävällä veitsellä.

4. Mausta kala suolalla ja fenkolinsiemenillä.

5. Laita kalan vatsaan voinokareita, tilliä ja muutama sitruunaviipale. Laita loput sitruunaviipaleet nahkaan leikkaamiisi viiltoihin.

6. Nosta kalat leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista 200-astessa noin 20 minuuttia.

7. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon tilli, suola ja sitruunan raastettu kuori.

8. Tarjoile kala paahdettujen parmesaaniperunoiden ja tillivoin kera.

X