Reseptit

Kolmen sipulin kanapata

10.2.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Mehevä kanapata kruunaa talvisen aterian. Se muhii valmiiksi uunissa itsekseen.

Ainekset

5-6 kpl broilerin paistileikkeitä
suolaa
mustapippuria
2+1 rkl voita
2 keltasipulia
1 kokonainen valkosipuli
2 rkl tomaattipyreetä
2 prk (400 g) smetanaa
2 dl valkoviiniä
(vettä)
3 laakerinlehteä
ripaus savupaprikajauhetta
nippu kevätsipulia

Valmistusohje

1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön viimeistään tuntia ennen valmistusta. Mausta ne molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna voi paistinpannulla ja ruskista paistileikkeet kauttaaltaan. Nosta ne pataan.

2. Lohko sipulit, puolita kuoritut valkosipulinkynnet ja käytä ne pannulla, että ne saavat hieman väriä. Lisää nekin pataan. Lisää pannulle ruokalusikallinen voita ja tomaattipyree. Sekoita ja lisää smetana sekä valkoviini. Lisää myös laakerinlehdet, savupaprikajauhe ja suolaa sekä mustapippuria. Kiehauta ja kaada seos pataan.

3. Lisää pataan tarvittaessa tilkka vettä, niin että padassa olevat ainekset lähes peittyvät. Nosta pata 180-asteiseen uuniin ja hauduta noin tunnin verran.

4. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla ja tarjoile uunijuuresten ja couscousin kanssa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme