Reseptit

Kolmen sipulin kanapata

Mehevä kanapata kruunaa talvisen aterian. Se muhii valmiiksi uunissa itsekseen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Kolmen sipulin kanapadassa smetanan määrässä ei ole nuukailtu, minkä ansiosta ruoka on talviruokaa parhaimmillaan.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5-6 kpl broilerin paistileikkeitä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2+1 rkl voita
  • 2 keltasipulia
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 prk (400 g) smetanaa
  • 2 dl valkoviiniä
  • (vettä)
  • 3 laakerinlehteä
  • ripaus savupaprikajauhetta
  • nippu kevätsipulia

Valmistusohje

Mehevä kanapata valmistuu näin:

1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön viimeistään tuntia ennen valmistusta. Mausta ne molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna voi paistinpannulla ja ruskista paistileikkeet kauttaaltaan. Nosta ne pataan.

2. Lohko sipulit, puolita kuoritut valkosipulinkynnet ja käytä ne pannulla, että ne saavat hieman väriä. Lisää nekin pataan. Lisää pannulle ruokalusikallinen voita ja tomaattipyree. Sekoita ja lisää smetana sekä valkoviini. Lisää myös laakerinlehdet, savupaprikajauhe ja suolaa sekä mustapippuria. Kiehauta ja kaada seos pataan.

3. Lisää pataan tarvittaessa tilkka vettä, niin että padassa olevat ainekset lähes peittyvät. Nosta pata 180-asteiseen uuniin ja hauduta noin tunnin verran.

4. Viimeistele kanapata hienonnetulla kevätsipulilla ja tarjoile uunijuuresten ja couscousin kanssa.

Testaa myös näitä herkullisia pataruokia: Tulinen makkarapata ja Ranskalainen burgundinpata

Katso myös Kotiliesi.fi: Mausteinen possupata

X