22.6.2012

Kolmioleivät

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Ainekset

16 suurta viipaletta grahampaahtoleipää

katkaraputäyte:

180 g pakastekatkarapuja
½ punasipulia
muutama tuore tillinoksa
200 g katkaraputuorejuustoa
tilkka sitruunamehua
rouhittua mustapippuria
salaatinlehtiä

Valmistusohje

Tee ensin täyte. Sulata ja kuivaa katkaravut. Hienonna punasipuli ja tilli. Sekoita katkaravut, punasipuli ja tilli katkaraputuorejuuston joukkoon. Mausta seos sitruunamehulla ja rouhitulla mustapippurilla. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Revi ne tarvittaessa pienemmiksi paloiksi.

Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Levitä kahdeksan leipäviipaletta alustalle ja levitä katkarapuseos päälle. Painele täytteen päälle salaatinlehtiä ja nosta toiset leipäviipaleet päälle. Paina ne hyvin täytteeseen kiinni. Leikkaa leivät terävällä veitsellä kahdeksi kolmioksi.