Reseptit

Kolmioleivät katkaraputäytteellä

Elegantit katkarapusandwichit sopivat piknikillepikkunaposteltavaksi kuohuvan kera.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 vaaleaa paahtoleipää

Katkaraputäyte

  • 200 g pakastekatkarapuja
  • 1 lehtisellerin varsi
  • 1 limetin raastettu kuori
  • 1 rkl limetinmehua
  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl sambal oelek -chilitahnaa
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

  • 50 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 ruukku ruukku ruohosipulia

Valmistusohje

1. Valmista katkaraputäyte. Anna katkarapujen ensin sulaa jääkaapissa hitaasti, valuta huolella. Huuhtele ja hienonna varsiselleri hyvin pieniksi paloiksi. Hienonna valutetut katkaravut ja sekoita joukkoon varsisellerit, limetin kuori ja -mehu, notkistettu tuorejuusto, chilitahna ja mausteet. Sekoita ainekset huolellisesti.

2. Poista paahtoleivistä ohuelti reunat. Levitä neljälle leivälle tasaisesti katkaraputäytettä. Nosta loput leivistä kansiksi. Leikkaa leivät kolmioiksi. Levitä tuorejuustoa kolmioleipien toiselle kaltevalle reunalle. Hienonna ruohosipuli ja paina leipien tuorejuustopinnat ruohosipulisilppuun.

X