Reseptit

Kolmioleivät tomaatti-avokadotäytteellä

Kolmioleivät tomaatti-avokadotäytteellä on hyvä ja raikas väli-­ tai iltapala. Leipä toimii voipaperiin pakattuna loistavasti myös eväsleipänä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kolmioleivät tomaatti-avokadotäytteellä

  • 12 isoa paahtoleipäviipaletta
  • 2-3 avokadoa viipaleina
  • 3 tomaattia ohuina viipaleina
  • 50 g pecorinojuustoa raastettuna
  • 1 kerä rapeaa salaattia

Kastike

  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl paksua turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 valkosipulinkynttä murskattuna
  • suolaa
  • mustapippuria

Lisäksi

  • 8 varrastikkua

Valmistusohje

Kolmioleivät tomaatti-avokadotäytteellä tehään helposti näin:

1. Sekoita ensin kastikkeen ainekset keskenään ja jätä tekeytymään.

2. Paahda leivät rapeiksi ja voitele ne kastikkeella.

3. Kokoa neljälle leivälle puolet salaatista, avokadoviipaleet ja puolet juustoraasteesta.

4. Nosta päälle seuraavat neljä leipäviipaletta. Kokoa seuraavaan kerrokseen loppusalaatti, tomaattiviipaleet ja loput juustoraasteesta.

5. Käännä päälle viimeiset leipäviipaleet ja paina leivät tiiviiksi kerroksiksi.

6. Pistä leipiin kahteen vastakkaiseen kulmaan varrastikut ja leikkaa leivät niiden keskeltä kolmioiksi. Tarjoa kolmioleivät tomaatti-avokadotäytteellä heti.

Katso myös: Tonnikala-kolmioleivät

Katso myös Kotiliesi.fi: Muistatko vielä 80-luvun suosikkiruoan lämppärit? Valmista lämpimiä voileipiä

X