Reseptit

Konjakkikakku

Pumpulinpehmeä konjakkikakku on ihanaa sellaisenaankin,  mutta juhlaan kakun voi kuorruttaa suklaalla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Konjakkikakku

  • 3 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl perunajauhoja
  • 200 g (laktoositonta) voita
  • 3 rkl konjakkia

Vuokaan

  • (laktoositonta) voita
  • (gluteenitonta) korppujauhoa

Valmistusohje

Konjakkikakku leivotaan näin:

1. Voitele ja jauhota huolellisesti pyöreä reikävuoka. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon siivilän läpi. Kääntele taikina sileäksi.

2. Sulata voi ja anna sen kiehahtaa. Lisää voisula taikinaan tulikuumana samalla voimakkaasti vatkaten. Mausta taikina konjakilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 180-asteisen uunin keskiosassa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys keskeltä kakkua tikulla. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.

3. Voit tarjota kakun sellaisenaan tomusokerilla hunnutettuna tai valmistaa suklaakuorrutuksen. Sulata 25 g voita ja 100 g tummaa suklaata pienessä kattilassa hyvin miedolla lämmöllä tai mikrossa. Sekoita kuorrutus tasaiseksi. Viimeistele konjakkikakku valuttamalla suklaakuorrutus  kakun päälle.

Katso myös: Joulun parhaat maustekakut

Lue myös Kotiliesi.fi: Kahvikakku on makumuisto mummolasta – tässä Kotilieden ihanimmat ohjeet!

X