Reseptit

Konjakkimurokakku

Yksinkertaisen hyvän konjakkimurokakun ohje on yksi Annan ruokakorttien suosikeista, eikä syyttä. Kokeile ja ihastu!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Konjakkimurokakku:

  • 250 g pehmeää voita
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 3 huoneenlämpöistä kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 dl konjakkia

Valmistusohje

1. Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos taikinaan. Lisää viimeiseksi konjakki varovasti sekoittaen.

2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (1,8 l). Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alaosassa 50– 60 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.

X