Reseptit

Kookoksinen maa-artisokkakeitto

Kookoksinen maa-artisokkakeitto saa pähkinäisen paahteisen maun, kun maa-artisokat paahtaa uunissa. Mukuloita ei tarvitse kuoria, huolellinen pesu riittää.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kookoksinen maa-artisokkakeitto:

  • 600 g maa-artisokkia
  • 2 hapanta omenaa
  • 1 pieni sipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua mustapippuria
  • 8 dl kasvislientä
  • 2 dl kookosmaitoa

Valmistusohje

Kookoksinen maa-artisokkakeitto tehdään helposti näin:

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese maa-artisokat huolellisesti ja laita uunipellille. Kuori ja lohko sipuli. Lohko omenat ja laita uunipellille. Pyöräytä öljyä ja suolaa tasaisesti kasvisten pinnalle ja kypsennä noin 40- 50 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

2. Laita kypsät kasvikset kattilaan ja lisää loput aineet. Kiehauta ja soseuta kookosinen maa-artisokkakeitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa nestettä, jos keitto tuntuu paksulta.

Katso myös: Paahdetut maa-artisokat

Katso myös Kotiliesi.fi: Maa-artisokkagratiini

X