Reseptit

Kookos-currykeitto ja mangosalsa

2.1.2019 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Krsitiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Thaikeiton sattumina on sokeriherneenpalkoja ja maapähkinöitä. Lisukkeena tarjottava mangosalsa antaa keitolle väriä ja raikkautta.

Ainekset

Kookos-currykeitto

1 salottisipulia
2 cm:n inkivääriä
2 tl öljyä
2 rkl keltaista tai punaista currytahnaa
3 dl kasvislientä
1 rkl soijakastiketta
400 g kevytkookosmaitoa
6 kaffirlimetinlehteä
200 g sokeriherneenpalkoja (tuore tai pakaste)
25 g maapähkinöitä

Mangosalsa

1 mango
1/2 ruukkua korianteria
1/2-1 punainen chili
1 limetin mehu

Valmistusohje

1. Silppua sipulit, hienonna inkivääri.

2. Mittaa öljy kattilaan, lisää sipuli, inkivääri ja currytahna. Kuumenna hetki sekoitellen.

3. Lisää kasvisliemi, soijakastike, kookosmaito ja kaffirlimetin lehdet. Keitä hiljalleen 7 minuuttia.

4. Lisää keittoon puolitetut herneenpalot ja keitä vielä 3 minuuttia.

5. Rouhi maapähkinät karkeasti ja ripottele keiton pinnalle.

6. Kuori mango. Leikkaa hedelmäliha irti kivestä ja sitten pieniksi kuutioiksi. Silppua korianteri ja chili. Sekoita ainekset keskenään. Puserra sekaan limetin mehu ja tarjoa salsa erikseen.