Kookos-currykeitto ja mangosalsa
Thaikeiton sattumina on sokeriherneenpalkoja ja maapähkinöitä. Lisukkeena tarjottava mangosalsa antaa keitolle väriä ja raikkautta.
Ainekset
Kookos-currykeitto
- 1 salottisipulia
- 2 cm:n inkivääriä
- 2 tl öljyä
- 2 rkl keltaista tai punaista currytahnaa
- 3 dl kasvislientä
- 1 rkl soijakastiketta
- 400 g kevytkookosmaitoa
- 6 kaffirlimetinlehteä
- 200 g sokeriherneenpalkoja (tuore tai pakaste)
- 25 g maapähkinöitä
Mangosalsa
- 1 mango
- 1/2 ruukkua korianteria
- 1/2-1 punainen chili
- 1 limetin mehu
Valmistusohje
Pehmeä kookos-currykeitto mangosalsalla onnistuu näin:
1. Silppua sipulit, hienonna inkivääri.
2. Mittaa öljy kattilaan, lisää sipuli, inkivääri ja currytahna. Kuumenna hetki sekoitellen.
3. Lisää kasvisliemi, soijakastike, kookosmaito ja kaffirlimetin lehdet. Keitä hiljalleen 7 minuuttia.
4. Lisää keittoon puolitetut herneenpalot ja keitä vielä 3 minuuttia.
5. Rouhi maapähkinät karkeasti ja koristele kookos-currykeitto rouheella.
6. Kuori mango. Leikkaa hedelmäliha irti kivestä ja sitten pieniksi kuutioiksi. Silppua korianteri ja chili. Sekoita ainekset keskenään. Puserra sekaan limetin mehu ja tarjoa salsa erikseen.
Katso myös: Lempeä linssikeitto ja Kermainen feta-pinaattikeitto
Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsa-basilikakeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous