Reseptit

Kookos-currykeitto ja mangosalsa

Thaikeiton sattumina on sokeriherneenpalkoja ja maapähkinöitä. Lisukkeena tarjottava mangosalsa antaa keitolle väriä ja raikkautta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Krsitiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kookos-currykeitto

  • 1 salottisipulia
  • 2 cm:n inkivääriä
  • 2 tl öljyä
  • 2 rkl keltaista tai punaista currytahnaa
  • 3 dl kasvislientä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 400 g kevytkookosmaitoa
  • 6 kaffirlimetinlehteä
  • 200 g sokeriherneenpalkoja (tuore tai pakaste)
  • 25 g maapähkinöitä

Mangosalsa

  • 1 mango
  • 1/2 ruukkua korianteria
  • 1/2-1 punainen chili
  • 1 limetin mehu

Valmistusohje

Pehmeä kookos-currykeitto mangosalsalla onnistuu näin:

1. Silppua sipulit, hienonna inkivääri.

2. Mittaa öljy kattilaan, lisää sipuli, inkivääri ja currytahna. Kuumenna hetki sekoitellen.

3. Lisää kasvisliemi, soijakastike, kookosmaito ja kaffirlimetin lehdet. Keitä hiljalleen 7 minuuttia.

4. Lisää keittoon puolitetut herneenpalot ja keitä vielä 3 minuuttia.

5. Rouhi maapähkinät karkeasti ja koristele kookos-currykeitto rouheella.

6. Kuori mango. Leikkaa hedelmäliha irti kivestä ja sitten pieniksi kuutioiksi. Silppua korianteri ja chili. Sekoita ainekset keskenään. Puserra sekaan limetin mehu ja tarjoa salsa erikseen.

Katso myös: Lempeä linssikeitto ja Kermainen feta-pinaattikeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsa-basilikakeitto

X