Reseptit

Riisihiutalepuuro puolukoiden kanssa

Klassinen joulun riisipuuro maistuu tänä vuonna kookokselta ja valmistuu riisihiutaleista nopeasti. Puuro sopii aaton myöhäiseksi aamupalaksi, lounaaksi tai välipalaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia Oy

Aavistuksen kookokselta maistuva riisihiutalepuuro valmistuu vikkelästi.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Riisihiutalepuuro

  • 2 dl riisihiutaleita
  • 8 dl (2 prk) kookosmaitoa
  • 1/2 tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa

pinnalle

  • 4 rkl paahdettuja kookoshiutaleita
  • 4 rkl pakastepuolukoita
  • ripaus ruokosokeria

Valmistusohje

Riisihiutalepuuro keitetään kookosmaitoon ja viimeistellään kookoshiutaleilla ja pakastepuolukoilla.

1. Mittaa kattilaan riisihiutaleet, kookosmaito, kaneli, vaniljasokeri ja suola. Vispilöi tasaiseksi ja kuumenna kiehuvaksi.

2. Keitä kannen alla hiljaa poreillen noin 5 minuuttia ja nosta kattila liedeltä.

3. Anna puuron vetäytyä vielä muutama minuutti.

4. Jaa riisihiutalepuuro kauniisiin annosmaljoihin ja ripottele pinnalle paahdettuja kookoshiutaleita, pakastepuolukoita ja ripaus ruokosokeria.

Vinkki: Kokeile myös Ruususen riisiherkkua.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin keität vegaanisen riisipuuron.

X