Reseptit

Kookos-lohipata

Kookos-lohipadassa maistuvat kookos, fenkoli, limetti ja korianteri. Tämä on hyvä valinta, jos ruoan valmistamiseen on aikaa korkeintaan puoli tuntia.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 fenkoli
  • 1–2 rkl neitsytkookosöljyä
  • 1 tl currya
  • 0,5 tl chilijauhetta
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tlk (400 g) kookosmaitoa
  • 1 dl vettä
  • 1 limetin raastettu kuori ja mehu
  • ripaus suolaa
  • 200 g vihreitä papuja paloiteltuina
  • 500 g lohifileetä kuutioina

Lisäksi

  • keitettyjä nuudeleita
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Pese ja suikaloi fenkoli.

2. Kuumenna kookosöljy isossa korkeareunaisessa kasarissa tai paistinpannussa. Paista fenkoli pehmeäksi. Lisää curry, chili ja hunaja sekä kookosmaito ja vesi. Kiehauta ja lisää limetin kuori ja mehu. Mausta suolalla.

3. Lisää pavut ja lohifileepalat. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta 10–15 minuuttia.

4. Viimeistele tuoreella korianterilla ja tarjoile keitettyjen nuudeleiden kera.

Lisää pataruokia kalasta:

972480-kalapata.jpg

Punainen kalapata

730807-kalapata.jpg

Kalapata

957644-padat5.jpg
© Sampo Korhonen/Otavamedia

Portugalilainen kalapata

Kotiliesi.fi: Tofu-lohipata

X