Reseptit

Kookosriisipuuro

Mangokukkasin koristeltu riisipuuro on tehty kookos-mantelimaitoon, jonka maku on tavallista purkkikookosmaitoa miedompi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Samettinen, aavistuksen manteliltakin maistuva kookosriisipuuro hurmaa jouluaattona.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kookosriisipuuro

  • 2 dl vettä
  • 2 dl puuroriisiä
  • 1 l kookos-mantelijuomaa (Alpro)
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Päälle

  • 1 mango
  • paahdettuja pähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää riisit. Lisää maito kattilaan, kun vesi on imeytynyt riisiin. Keitä puuroa hiljaisella lämmöllä välillä sekoitellen 30–45 minuuttia.

2. Mausta valmis puuro suolalla, vaniljasokerilla ja raastetulla sitruunankuorella. Tarjoa kookosriisipuuro tuoreen mangon ja paahdettujen pähkinöiden kanssa. Myös marjakeitto sopii hyvin puuron seuraksi.

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin teet klassikkojälkkärin, appelsiiniriisin.

X