kookos-riisivanukas
Reseptit

Kookos-riisivanukas

Kookos-riisivanukas maistuu paitsi jälkiruokana, myös aattoaamun puurona. Kookos ja karpalo ovat oiva makupari tässä vanukkaassa.
Teksti: Maija Silvennoinen Kuvat: Hanne Manelius

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kookos-riisivanukas

  • 1 dl puuroriisiä
  • 6 dl kookosmaitoa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/4 dl suolaa
  • 1/2 vaniljatankoa
  • 1 dl kaurakermaa
  • 1/4 tl jauhettua kanelia

Karpalokastike

  • 250 g karpaloita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

Kookos-riisivanukas tehdään helposti näin:

1. Kiehauta kookosmaito, sokeri, suola ja pituussuunnassa halkaistu vaniljatangon puolikas. Lisää riisi ja hauduta matalalla lämmöllä puolisen tuntia välillä sekoittaen, kunnes riisi on kypsää. Ota vaniljatangon puolikas pois ja jäähdytä. Sekoita joukkoon vaahdotettu kaurakermaa ja ripaus kanelia.

2. Nosta kookos-riisivanukas jääkaappiin tunniksi. Mittaa karpalot, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä viitisen minuuttia. Soseuta ja puserra siivilän läpi kastikkeeksi.

Katso myös: Riisivanukas ja mehustettuja luumuja

Katso myös Kotiliesi.fi: Riisipuuron voi keittää monella tyylillä – teetkö joulupuuron punaisesta maidosta vai kaurajuomasta?

X