Reseptit

Kookoskakku

Kookoskakun voi tarjota leivoksiksi leikattuna tai kokonaisena jäätelön kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kookoskakku

  • 125 g (laktoositonta) margariinia
  • 3 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 dl kookoshiutaleita

Pinnalle

  • tomusokeria

Lisäksi

  • (laktoositonta) vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Kookoskakku leivotaan näin:

1. Sulata ensin margariini teflonkattilassa ja anna jäähtyä hetki.

2. Riko kananmunat yksitellen kulhoon. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet.  Lisää vaahtoon toisiinsa sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi rasva.

3. Voit paistaa kakun joko 20×30 cm:n kokoisena levynä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja kookoshiutaleilla leivitetyssä irtopohjavuoassa. Kypsennyslämpö on 175 astetta, paistoaika noin 15–18 minuuttia.

4. Leikkaa jäähtynyt levykakku neliöiksi tai ota muotilla levystä ympyröitä. Pane kahden palan väliin pehmeää vaniljajäätelöä. Jos paistat kakun vuoassa, irrota kakku vähän jäähtyneenä, ripottele pinnalle tomusokeria ja tarjoa kookoskakku haaleana jäätelön kanssa.

Kookos kruunaa leivonnaiset:

749825-raparperineliot.jpg

Raparperi-kookosneliöt

802607-kookos-mans.torttu_Rista.jpg

Kookos-mansikkatorttu

898679-vadelma-kookosleivokset.jpg

Vadelma-kookosleivokset

Kotiliesi.fi: Kookostäytekakku

X