Reseptit

Kookoslohta ja speltti-pinaattipaistos

Lohifileen kanssa tarjotaan speltti-pinaattipaistosta. Speltti on ravinteikas ja täyteläisen makuinen alkuperäisvilja.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g lohifileetä
  • ripaus vuorisuolaa
  • 1 tl viherpippureita rouhittuina
  • 1 rkl neitsytkookosöljyä

Paistos:

  • 2 dl spelttisuurimoita
  • vettä ja suolaa
  • 200 g pinaattia
  • 1 punasipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus vuorisuolaa
  • ½ sitruunan mehu

Valmistusohje

1. Leikkaa lohipala ohuiksi viipaleiksi ja laita ne lautaselle. Ripottele pinnoille kevyesti vuorisuolaa ja viherpippurirouhetta.

2. Keitä spelttisuurimot napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (12–15 minuuttia). Valuta lävikössä.

3. Huuhtele pinaatti ja poista tarvittaessa paksuimmat varret ja lehtiruodit. Suikaloi punasipuli.

4. Kuumenna paistinpannulla oliiviöljy ja lisää pinaatit sekä sipulit, anna pehmentyä ja kääntele joukkoon spelttisuurimot. Paista muutama minuutti ja mausta suolalla sekä sitruunamehulla.

5. Kuumenna toisella pannulla kookosöljy ja paista lohipalat molemmin puolin nopeasti kypsiksi.

6. Jaa speltti-pinaattipaistos lautasille ja nostele päälle lohiviipaleet. Tarjoile heti.

Vinkki! Kokeile spelttiä myös jälkiruokaan: Spelttiset mustikkamuffinit

X