Reseptit

Korealainen jauhelihapaistos

Korealainen jauhelihapaistos maistuu ihanasti seesamille ja inkiväärille. Makeutta antaa fariinisokeri. Keitä lisukkeeksi vihreitä papuja ja riisiä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Korealainen jauhelihapaistos:

  • 400 g naudan tai kananpojan jauhelihaa
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 2 tl paahdettua seesamiöljyä
  • 1 dl (laktoositonta) kermaa tai kookosmaitoa
  • 1 rkl hienonnettua inkivääriä
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • (1/4 tl chilirouhetta)
  • 2 kevätsipulin vihreät varret
  • 1 tl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Korealainen jauhelihapaistos tehdään helposti näin:

1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Sekoita fariinisokeri, soijakastike, öljy ja inkivääri keskenään.

2. Paista jauheliha kypsäksi öljytilkassa. Lisää mausteliemi ja kerma tai kookosmaito pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla sekä halutessasi ripauksella chiliä. Kuumenna hetki sekoitellen. Ripottele pinnalle silputut kevätsipulinvarret sekä seesaminsiemenet. Tarjoa korealainen jauhelihapastos keitetyn riisin tai kvinoan kanssa.

Katso myös: Bulgogi eli korealainen liha

Katso myös Kotiliesi.fi: Aasialainen jauhelihapannu

X