Reseptit

Korealaiset lihavartaat

30.6.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Korea-buumi jatkuu grillin ääressä! Herkullisten lihavartaiden kanssa tarjolla on gochujang-tahnalla siveltyjä perunoita ja porkkana-kimchisalaattia.

Ainekset

500 g naudan marmorifileetä
3 rkl sherryä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl fariinisokeria
2 rkl tummaa seesamiöljyä
1 rkl hienonnettua inkivääriä
4 viipaloitua valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria

Valmistusohje

1. Pane liha muovipussiin. Sekoita loput ainekset marinadiksi ja kaada lihan päälle. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

2. Ota liha huoneenlämpöön noin 1 tunti ennen kypsennystä. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja pujota viipaleet vieri viereen kahteen vierekkäin asetettuun, vedessä liotettuun bambuvartaaseen. Mausta liha suolalla ja pippurilla.

3. Grillaa vartaita kuumassa grillissä vain sen verran, että reunat kypsyvät, mutta liha jää sisältä punaiseksi. Grillausaika on 2–3 minuuttia.

Tarjoa lihavartaat gochujang-perunoiden ja porkkana-kimchisalaatin kera.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme