korealaiset lihavartaat
Reseptit

Korealaiset lihavartaat

Korea-buumi jatkuu grillin ääressä! Herkullisten lihavartaiden kanssa tarjolla on gochujang-tahnalla siveltyjä perunoita ja porkkana-kimchisalaattia.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g naudan marmorifileetä
  • 3 rkl sherryä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl tummaa seesamiöljyä
  • 1 rkl hienonnettua inkivääriä
  • 4 viipaloitua valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

1. Pane liha muovipussiin. Sekoita loput ainekset marinadiksi ja kaada lihan päälle. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

2. Ota liha huoneenlämpöön noin 1 tunti ennen kypsennystä. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja pujota viipaleet vieri viereen kahteen vierekkäin asetettuun, vedessä liotettuun bambuvartaaseen. Mausta liha suolalla ja pippurilla.

3. Grillaa vartaita kuumassa grillissä vain sen verran, että reunat kypsyvät, mutta liha jää sisältä punaiseksi. Grillausaika on 2–3 minuuttia.

Tarjoa lihavartaat gochujang-perunoiden ja porkkana-kimchisalaatin kera.

X