Reseptit

Korealaiset papuohukaiset

Korealaiset papuohukaiset ovat täyttävää kasvisruokaa. Päälle tai väliin voi laittaa hummusta tai salaatteja.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Korealaiset papuohukaiset

  • 2 kevätsipulin vartta
  • 2 dl kypsiä papuja
  • 1 dl kimchiä tai hapankaalia
  • 1/2 tl jauhettua chiliä
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 rkl maissijauhoja

Punajuurihummus

  • 3 kypsää punajuurta
  • 2 dl kypsiä kikherneitä
  • 2 tl hunajaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua korianteria

Lisäksi

  • öljyä paistamiseen
  • herneenversoja
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

Korealaiset papuohukaiset tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin hummus. Pilko punajuuret ja laita kaikki aineet tehosekoittimeen. Hienonna tasaiseksi ja tarkista maku.

2. Hienonna kevätsipuli. Hienonna kypsät pavut sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää sen verran vettä, että saat sileää puuroa. Sekoita kaikki ainekset.

3. Paista taikinasta lettuja ja sivele päälle punajuurihummusta.

4. Tarjoa korealaiset papuohukaiset herneenversojen ja tuoreen korianterin kera.

Katso myös: Bindae duk eli korealaiset mungpapuohukaiset

Katso myös Kotiliesi.fi: Kokataan korealaista ruokaa – nappaa herkulliset ohjeet

X