Reseptit

Korealaiset possuvartaat

Possuvartaat saavat makua muun muassa seesamiöljystä, sherrystä, soijakastikkeesta ja korealaisesta chilimaustetahnasta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Rasvainen kassler sopii hyvin grilliin, jossa se säilyy mehevänä. Possuvartaat saavat makua muun muassa seesamiöljystä.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Korealaiset possuvartaat:

  • 400 g possun kassleria
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl sherryä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl korealaista chilimaustetahnaa (esimerkiksi Sempion)
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 3 viipaloitua valkosipulinkynttä
  • punasipulia

Valmistusohje

Korealaiset possuvartaat grillataan helposti näin:

1. Leikkaa liha kuutioiksi. Pane palat pussiin valkosipuliviipaleiden kanssa.

2. Sekoita öljy, sherry, soijakastike, maustetahna ja sokeri keskenään. Kaada marinadi lihojen päälle. Sulje pussi. Anna maustua 4–10 tuntia.

3. Pujota lihapalat vartaisiin sipulipalojen kanssa. Grillaa hyvällä lämmöllä. Mausta hiutalesuolalla ja mustapippurilla. Grillaa possunliha täysin kypsäksi. Ole kuitenkin tarkkana, ettei liha pääse kuivumaan.

4. Tarjoa korealaiset possuvartaat korealaisen varhaiskaalisalaatin tai mausteisen kimchin, korealaisen kiinankaalin kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin valmistuvat possutaskut

X