Reseptit

Korealaisittain grillattua lihaa ja kaalia

Korealaisittain grillattu liha kypsennetään ohuina suikaleina. Marinadiksi taiotaan puolestaan mausteliemi, johon tulee soijaa, sherryä sekä fariinisokeria.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g naudan sisä- tai ulkofileetä

marinadi:

  • 4 rkl soijaa
  • 2 rkl sherryä
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl hienonnettua inkivääriä
  • 2 viipaloitua valkosipulinkynttä

Kasvislisuke:

  • 1/2 kesäkaalia
  • 100 g siitakesieniä
  • 1 sipuli
  • 2 chilinpalkoa
  • öljyä
  • soijaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Korealaisittainohuina viipaleina grillattu liha tarjotaan kaali-siitakelisukkeen kera.

1. Mittaa marinadiainekset kattilaan, kiehauta ja anna jäähtyä.

2. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja pane se muovirasiaan tai -pussiin. Kaada päälle marinadi. Anna lihaviipaleiden maustua pari tuntia.

3. Suikaloi kaali, puolita chilit. Poista siitakkeista kannat, viipaloi isot sienet. Suikaloi sipuli. Pikapaista kasvikset öljyssä wokissa tai grillin parilalevyllä. Mausta mustapippurilla ja soijatilkalla.

4. Ota lihaviipaleet pois marinadista ja painele ylimääräinen marinadi pois talouspaperilla.

5. Grillaa lihaviipaleita noin 1 minuutin ajan grilliparilalla tai ritilällä. Mausta ripauksella sormisuolaa. Tarjoa riisin ja paistetun kaali-siitakelisukkeen kanssa.

X