Reseptit

Korealaisittain grillattua lihaa ja kaalia

14.7.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

600 g naudan sisä- tai ulkofileetä

marinadi:

4 rkl soijaa
2 rkl sherryä
2 rkl fariinisokeria
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl hienonnettua inkivääriä
2 viipaloitua valkosipulinkynttä

Kasvislisuke:

1/2 kesäkaalia
100 g siitakesieniä
1 sipuli
2 chilinpalkoa
öljyä
soijaa
mustapippuria

Valmistusohje

Korealaisittainohuina viipaleina grillattu liha tarjotaan kaali-siitakelisukkeen kera.

1. Mittaa marinadiainekset kattilaan, kiehauta ja anna jäähtyä.

2. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja pane se muovirasiaan tai -pussiin. Kaada päälle marinadi. Anna lihaviipaleiden maustua pari tuntia.

3. Suikaloi kaali, puolita chilit. Poista siitakkeista kannat, viipaloi isot sienet. Suikaloi sipuli. Pikapaista kasvikset öljyssä wokissa tai grillin parilalevyllä. Mausta mustapippurilla ja soijatilkalla.

4. Ota lihaviipaleet pois marinadista ja painele ylimääräinen marinadi pois talouspaperilla.

5. Grillaa lihaviipaleita noin 1 minuutin ajan grilliparilalla tai ritilällä. Mausta ripauksella sormisuolaa. Tarjoa riisin ja paistetun kaali-siitakelisukkeen kanssa.