Korealaisittain grillattua lihaa ja kaalia
Korealaisittain grillattu liha kypsennetään ohuina suikaleina. Marinadiksi taiotaan puolestaan mausteliemi, johon tulee soijaa, sherryä sekä fariinisokeria.
Ainekset
- 600 g naudan sisä- tai ulkofileetä
marinadi:
- 4 rkl soijaa
- 2 rkl sherryä
- 2 rkl fariinisokeria
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl hienonnettua inkivääriä
- 2 viipaloitua valkosipulinkynttä
Kasvislisuke:
- 1/2 kesäkaalia
- 100 g siitakesieniä
- 1 sipuli
- 2 chilinpalkoa
- öljyä
- soijaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Korealaisittainohuina viipaleina grillattu liha tarjotaan kaali-siitakelisukkeen kera.
1. Mittaa marinadiainekset kattilaan, kiehauta ja anna jäähtyä.
2. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja pane se muovirasiaan tai -pussiin. Kaada päälle marinadi. Anna lihaviipaleiden maustua pari tuntia.
3. Suikaloi kaali, puolita chilit. Poista siitakkeista kannat, viipaloi isot sienet. Suikaloi sipuli. Pikapaista kasvikset öljyssä wokissa tai grillin parilalevyllä. Mausta mustapippurilla ja soijatilkalla.
4. Ota lihaviipaleet pois marinadista ja painele ylimääräinen marinadi pois talouspaperilla.
5. Grillaa lihaviipaleita noin 1 minuutin ajan grilliparilalla tai ritilällä. Mausta ripauksella sormisuolaa. Tarjoa riisin ja paistetun kaali-siitakelisukkeen kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous